Albanija ukida carine za robu iz Srbije, S. Makedonije i Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2022, 14:12

Albanija ukida carine za robu iz Srbije, S. Makedonije i Kosova i Metohije

Albanska vlada odlučila je danas da ukine carine za robu poreklom iz Srbije, tzv. Kosova i Severne Makedonije koja prolazi preko albanskih graničnih prelaza, piše Juronjuz Albanija.

Kako se navodi u izveštaju, ta odluka je doneta na osnovu opredeljenja zemlje da učestvuje u inicijativi Otvoreni Balkan i utvrđene pomoći koju države članice moraju da pruže jedna drugoj u krizi visokih cena.

Dodaje se da je Albanija u ovu odluku uključila tzv. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovo, iako nije deo Otvorenog Balkana, na osnovu sporazuma o međusobnom uklanjanju carinskih barijera.

Naknade za parkiranje vozila, pečatiranje i merenje robe takođe se neće naplaćivati, pa će trošak za kamion koji s robom uđe u Albaniju biti oko 14 evra manji nego do sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Albanija ukida tarife za robu iz Srbije i Severne Makedonije

Izvor: RTS, 06.Jul.2022

Albanska vlada odlučila je da ukine carinske tarife za robu koja prolazi preko albanskih graničnih prelaza poreklom iz centralne Srbije, sa KiM i iz Severne Makedonije. . Odluka je usledila kao posledica opredeljenja zemlje u procesu "Otvorenog Balkana" i pomoći koju članice...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.