Akcija Memori: Pretres 11 lokacija, 6 osoba pod kontrolom

Izvor: B92, 16.Dec.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "Memori": Pretres 11 lokacija, 6 osoba pod kontrolom

Federalna uprava policije BiH u sklopu akcije "Memori" od jutros vrši pretrese u tri kantona i na 11 lokacija.

Pretresi se vrše, kako se navodi, zbog udruživanja radi vršenja krivičnog dela i zloupotrebe položaja ili ovlašćenja.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo potvrđeno je da je jedan od objekata koji se pretresa Muzej zločina protiv čovečnosti i genocida u Sarajevu, prenosi Klix.

"Šest osoba koje su pod istragom KTKS sumnjiče se da su od jula >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2017. godine štampali duple karte za Muzeje protiv čovečnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru. Karte su prodavali, a novac od prodaje zadržavali za sebe", potvrdila je portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Dosada je pod kontrolom šest osmnjičenih osoba. Ovu informaciju potvrdila je za Marina Zović, portparol FUP.

Kako je potvrđeno za Klix.ba iz Federalne uprave policije, pretresi se vrše na 11 lokacija na području Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Tuzlanskog kantona.

"Akcija se vrši po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo. U pitanju je akcija kodnog naziva 'Memori', a koja se provodi zbog sumnje u kazneno delo 'udruženje radi činjenja kaznenog djela' i zloupotrebe položaja ili ovlašćenja", rekla je Bavčić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Velika policijska akcija u BiH, pretresi u tri kantona

Izvor: RTS, 16.Dec.2019

U sklopu akcije "Memori", federalna policija BiH od ranog jutra vrši pretrese u tri kantona zbog udruživanja radi vršenja krivičnog dela i zloupotrebe položaja. . Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno je da je jedan...

Nastavak na RTS...

ŠTAMPALI DUPLE KARTE I UZIMALI NOVAC Među osumnjičenim i predsednik Saveza logoraša BiH?

Izvor: Blic, 16.Dec.2019

Prema nezvaničnim informacijama, među osumnjičenima u akciji “Memori” Federalne uprave policije (FUP) su predsednik Saveza logoraša u BiH Jasmin Mešković i još pet osoba. Za sada i dalje traje pretres na 11 lokacija.

Nastavak na Blic...

Uhapšeno pet osoba zbog zloupotrebe položaja

Izvor: B92, 16.Dec.2019

Sarajevo -- Pet osoba uhapšeno je i privedeno u akciji "Memori" zbog udruživanja radi vršenja krivičnog dela i zloupotrebe položaja ili ovlašćenja...Pre privođenja osumnjičenih policijski službenici pretresli su 11 lokacija u Kantonu Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Tuzlanskom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.