Velika policijska akcija u BiH, pretresi u tri kantona

Izvor: RTS, 16.Dec.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika policijska akcija u BiH, pretresi u tri kantona

U sklopu akcije "Memori", federalna policija BiH od ranog jutra vrši pretrese u tri kantona zbog udruživanja radi vršenja krivičnog dela i zloupotrebe položaja.
Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrđeno je da je jedan od objekata koji se pretresa Muzej zločina protiv čovečnosti i genocida u Sarajevu.
U fokusu FUP-a su osobe koje su osumnjičene da su sticale protivpravnu imovinsku korist od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kopiranja i prodaje karata za muzeje.
"Šest osoba koje su pod istragom tužilaštva sumnjiče se da su od jula 2017. godine štampale duple karte za Muzej zločina protiv čovečnosti i genocida u Sarajevu i Mostaru. Karte su prodavali, a novac od prodaje zadržavali za sebe", potvrdila je portparolka Tužilaštva Azra Bavčić.
Kako je potvrđeno za portal Kliks iz Federalne uprave policije, pretresi se vrše na 11 lokacija na području Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Tuzlanskog kantona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.