Uhapšeno pet osoba zbog zloupotrebe položaja

Pet osoba uhapšeno je i privedeno u akciji "Memori" zbog udruživanja radi vršenja krivičnog dela i zloupotrebe položaja ili ovlašćenja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.12.2019.

16:53

Uhapšeno pet osoba zbog zloupotrebe položaja
Ilustracija: Deposiphotos/ Nomadsoul1

Pre privođenja osumnjičenih policijski službenici pretresli su 11 lokacija u Kantonu Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskom kantonu i Tuzlanskom kantonu, rekla je Marina Zović iz Federalne uprave policije .

Kako je navela, reč je o šest osoba koje se dovode u vezu s udruživanjem radi činjenja krivičnog dela u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlašćenja.

"Osobe su privedene u službene prostorije FUP-a radi kriminalističke obrade i biće u zakonskom roku predate na dalje postupanje u tužilaštvo Kantona Sarajevo", rekla je Zović.

Portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić dodala je da je među uhapšenima i prvoosumnjičeni Jasmin Mešković, koji se sumnjiči da je od jula 2017. godine organizovao grupu koja je u okviru Muzeja zločina protiv čovečnosti i genocida kontinuirano prodavala falsifikovane karte.

Kako je navela, ta grupa je novac od prodaje karata zadržavala za sebe, što je u suprotnosti sa Zakonom o udruženjima i fondacijama i na taj način je stekla protivpravnu imovinsku korist.

"Nakon kriminalističke obrade postupajuća tužiteljka će odlučiti o eventualnom predlogu za pritvor", kazala je Bavčić i najavila nastavak akcije "Memori".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: