Izvor: RTS, 18.Jun.2023, 10:35

Мађарска, ухапшена двојица српских држављања због кријумчарења миграната

Полицијске патроле мађарске полиције откриле су два случаја у којима су возачи српски држављани осумњичени да су у возилима превозили илегалне мигранте. На ауто -путу М1 према Аустрији заустављен је аутомобил словеначих регистарских ознака, а у месту Ашотхалом, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у близини мађарско-српске границе возило са српским таблицама. Против српских возача подигнуте су кривичне пријаве за трговину људима.
На ауто-путу М1 који води према Аустрији, на територији Татабање, полицијске патроле су зауставила аутомобил словеначких регистарских ознака, саопштила је полиција Мађарске.

Како се наводи утврђено је да је возач српски држављанин који је превозио још осам Авганистаца и једног Пакистанца. Мигранти нису поседовали валидна документа за боравак у Мађарској.
У другом случају, мађарска полиција синоћ је у месту Ашотхалом, у близини мађарско-српске границе, контролисала аутомобил са српским таблицама.
Осим возача са српским пасошем, у возилу је било још шест кинеских држављана.
У складу са мађарским прописима, сви илегалци су враћени до ограде на мађарско-српској граници.
Српски возачи добили су кривичне пријаве због сумње да се ради о трговини људима. За та дела у Мађарској је запрећена казна од једне до пет година затвора, уз отежавајуће околности од пет до 15 година.
Током јучерашњег дана мађарска полиција привела је 294 илегалца који нису имали потребна документа за боравак у Мађарској. Највише је било Сиријаца, Авганистанаца,Турака, Пакистанаца и Кинеза.
Мађарски граничари су у суботу спречили још 67 илегалних прелазака српско-мађарске границе.
Против четири особе мађарска полиција поднела је кривичне пријаве због кријумчарења миграната.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.