Španski El Celler najbolji restoran na svetu

Izvor: Prva.rs, 02.Jun.2015, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski "El Celler" najbolji restoran na svetu

Restoran koji vode braća Hoan, Hordi i Hosep Roka ovu laskavu titulu dobio je i 2013. godine.
Žiri navodi da je "El Celler" restoran koji je istovremeno tradicionalan i avangardan koji nikada nije zaboravio svoje skromne korene, osećaj topline porodičnog doma i potrebu da servira ukusna jela i izvanredna vina.
Drugo mesto zauzeo je italijanski "Osteria Francescana" dok je na trećem mestu četvorostruki pobednik iz Danske "Noma".
"El Celler" koji se nalazi u Gironi, koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << sastojke tipične za Kataloniju i kombinuje ih sa vinima i šerijima Iberijskog poluostrva, piše AFP.
Nagrade, koje magazin "Restaurant" dodeljuje od 2002. godine su među najznačajnijim.
Žiri čine 972 "nezavisna stručnjaka" - kritičari, kuvari, vlasnici restorana i gurmani.
Ove godine nagrade su se našle na udaru kritika zbog navodnih dilova između restorana i članova žirija pa su organizatori unajmili konsultantsku firmu Delojt da nadgleda glasanje.
Izvor: tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Španski “El Celler” proglašen za najbolji restoran na svetu

Izvor: Svet, 02.Jun.2015

Na sinoćnjoj dodeli nagrada Najboljih 50 svetskih restorana, održanoj u Londonu, španski restoran “El Celler de Can Roca” proglašen je za najbolji . Restoran koji vode braća Hoan, Hordi i Hosep Roka ovu laskavu titulu dobio je i 2013. godine. Žiri navodi da je “El Celler” restoran koji...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.