Završila u zatvoru jer nije vakcinisala svoje dete

Izvor: Mondo, 05.Okt.2017, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završila u zatvoru jer nije vakcinisala svoje dete

Sedam dana zatvora za majku koja ne poštuje zakon.

Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock

Rebeka Bredou iz Mičigena osuđena je na sedam dana zatvora jer je odbila da sprovede sudsku presudu o vakcinacijisina, javlja BBC.

Njen bivši suprug je na osnovu sudske presude dobio privremeno starateljstvo nad njihovim devetogodišnjim detetom i mora da ga vakciniše.

Na osnovu zakona koji su na snazi u Mičigenu, roditeljima je dozvoljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da preskoče ili odlože vakcinaciju deteta, u skladu sa njihovim uverenjima.

Bredou je, međutim, prekršila zakon jer nije ispoštovala dogovor sa bivšim suprugom postignut novembra 2016. godine da će njihov sin biti vakcinisan.

Ona i njen bivši suprug su odlučili da žive odvojeno nakon što su dobili sina, a tada su doneli i privremenu odluku o odlaganju vakcinacije.

Otac se, međutim, predomislio i rešio da njihov sin primi vakcinu.

U martu prošle godine u Srbiji je stupio je na snagu Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji propisuje kaznu od 30.000 do 150.000 dinara za one koji odluče da ne vakcinišu dete, a do sada je protiv takvih roditelja podneta 241 prijava i doneta 21 osuđujuća presuda.

Više o tome:

Pljušte kazne!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.