WPP se udružuje sa NVIDIA kako bi koristio veštačku inteligenciju u oglašavanju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Maj.2023, 17:00

WPP se udružuje sa NVIDIA kako bi koristio veštačku inteligenciju u oglašavanju

Nova tehnološka platforma, koju će u ponedeljak na Tajvanu objaviti šef NVIDIA Jensen Huang, omogućiće WPP-u da koristi veštačku inteligenciju za kreiranje kampanja za nekoliko minuta za koje bi ranije bile potrebne nedelje.

Platforma kombinuje softver za 3D snimanje koji se može koristiti za proizvodnju potpuno precizne foto realistične slike — na primer automobila — koja se zatim može preneti u video ili 2D reklamu koju generiše veštačka inteligencija.

Reklamne >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << kampanje mogu da se prilagode raznim zemljama ili gradiovima, ali i platformama kao što su Facbook ili TikTok.

„Svetske industrije, uključujući industriju digitalnog oglašavanja koja vredi 700 milijardi dolara, utrkuju se da shvate prednosti veštačke inteligencije“, rekao je Huang. „Sa Omniverse Cloud-om i generativnim AI alatima, WPP daje brendovima mogućnost da izgrade i primene iskustva proizvoda i neverovatan sadržaj na nivou realnosti koji nikada ranije nisu bili mogući.“

„Generativna AI menja svet marketinga neverovatnom brzinom“, rekao je Mark Read, izvršni direktor WPP. „Naše partnerstvo sa NVIDIA-om daje WPP-u jedinstvenu konkurentsku prednost kroz AI rešenje koje danas nije dostupno klijentima nigde drugde na tržištu. Ova nova tehnologija će transformisati način na koji brendovi kreiraju sadržaj za komercijalnu upotrebu i učvrstiće poziciju WPP-a kao lidera u kreativnoj primeni veštačke inteligencije za vrhunske svetske brendove.“

Izvor: WPP

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.