Virtuelna dukserica prodata za 19.000 dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Apr.2021, 11:18

Virtuelna dukserica prodata za 19.000 dolara

Virtuelna crna dukserica sa zelenim detaljima brenda „Overpriced“ prodata je za 19.000 američkih dolara kao NFT datoteka.

Dukserica je prodata na tržištu digitalne umetnosti Blockparty.co anonimnom ponuđaču koji skeniranjem koda sada može da „nosi“ ovaj komad odeće na virtuelnim događajima na internetu.

Prodaja dukserice dolazi nakon nedavne saradnje virtuelne marke cipela „RTFKT Studios“ sa kripto umetnicima „Fewocious“ na stvaranju kolekcije virtuelne >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << obuće koja se prodala za 2,2 miliona funti i rasprodala za sedam minuta.

Brend „Overpriced“ sebe opisuje kao marku koji stvara „modu za kripto generaciju“. Jedan od njegovih osnivača, Leighton James, rekao je: „Mi smo grupa umetnika koji žele da stvore kripto modu utemeljenu na umetnosti kojoj je cilj da ospori koncepcije o tome šta je luksuzna moda.“

NFT-ovi predstavljaju jedinstvenu imovinu koja može imati oblik bilo čega digitalnog i može se menjati za nešto drugo, bilo da je to kripto valuta ili neki drugi deo digitalnog kompleta, a trenutno njihova upotreba i popularnost ubrzano rastu.

Prodaja virtuelne odeće dolazi nakon nedavne prodaje prve virtuelne kuće, a ponuda virtuelnih proizvoda se sve više širi te se tako u NFT obliku može kupiti serija fotografija supermodela Kate Moss, novi film Kevina Smitha i različita druga umetnička dela.

Izvor: klix.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.