Uznemirujući snimci i fotografije nehumanog odnosa prema životinjama u Poljoprivrednoj školi u Futogu

Izvor: Luftika.rs, 20.Mar.2023, 13:47

Uznemirujući snimci i fotografije nehumanog odnosa prema životinjama u Poljoprivrednoj školi u Futogu

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS došlo je u posed više uznemirujućih snimaka i fotografija koji su nastali u štali ekonomije Poljoprivredne škole iz Futoga, gde đaci pojedinih smerova obavljaju praktičnu nastavu.
Dodaju da su nakon objave na svojim društvenim mrežama dobili više svedočenja i snimaka u kojima se vidi „nehuman odnos“ koji u toj školi imaju prema životinjama na kojima se izvodi praktična nastava, a koji „često dovodi životinje u patnju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << a neretko i u smrt“.
Na videu koji su objavili nalazi se mrtva svinja, koja je uginula tokom prašenja u svinjcu prošle subote, a zatim tu ležala celog vikenda.

Na drugom snimku je i krava koja danima leži nepokretna u štali, jer kako kažu učenici, najverovatnije nije dobila potrebnu terapiju nakon teljenja. Kako navode, „navodno se čeka da ugine da bi je odneli u klanicu“, a problematično je još nekoliko životinja, dodaju.
Foto: Ustupljena fotografija SPANS navodi da je poslao zahtev Veterinarskoj inspekciji Južnobačkog okruga zahtev za hitan inspekcijski nadzor.
– Dobili smo informaciju da je predmet zaveden i da je predat inspektoru na postupanje. Sada je sve na njima. Očekujemo da urade sve što je u njihovoj nadležnosti. Nadamo se da će tako biti, navode iz te organizacije.
Poručuju i da su obavestili mejlom i ministra prosvete Branka Ružića.
Trovači životinja ponovo aktivni u NS, obavestite nadležne ako primetite supstancu jarke boje

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MRTVA SVINJA SA PRASETOM LEŽI U LOKVI KRVI Objavljeni snimci jezivog tretmana životinja u Poljoprivrednoj školi u Futogu: Krava umire u mukama jer je neko ZABORAVIO da joj da lek?!

Izvor: Blic, 20.Mar.2023

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad "SPANS" na društvenim mrežama je obavestilo javnost da je u proteklih nekoliko dana došlo u posed više uznemirujućih snimaka i fotografija koji su nastali u štali Poljoprivredne škole iz Futoga u kojoj đaci (pojedinih smerova) obavljaju praktičnu nastavu.

Nastavak na Blic...

Direktor Poljoprivredne škole u Futogu objasnio zbog čega su učenice okačile uznemirujuće fotografije životinja

Izvor: Danas, 20.Mar.2023

Direktor Poljoprivredne škole sa domom učenika u Futogu Dušan Gagić kaže za Danas da su reakcijom SPANSA, odnosno učenice koje su zbog “lajkova i popularnosti" okačile fotografije žiovotinja "ubijeni u pojam”, te demantuje da su u školi loši uslovi u kojima se čuvaju domaće životinje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.