Uber vredi 50 milijardi dolara ali je neprofitabilan

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Avg.2015, 05:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uber vredi 50 milijardi dolara ali je neprofitabilan

Taksi startap o kom bruji svet, nedavno je procenjen na 50 milijardi dolara, međutim kompanija još uvek nije uspela da posluje profitabilno

To i ne treba previše da iznenadi s obzirom na inovativni i agresivni globalni poslovni model.

Uber je u 2013. godini ostvario prihode od 104 miliona dolara. A u prvom kvartalu te godine Uber je prijavio i gubitak od 15 miliona dolara.

Godinu ranije, Uber je poslovao uz gubitak od 20,4 miliona dolara, objavio je Gawker. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<

Iako nije objavljeno, Uber je i prošle godine verovatno zabeležio neto gubitak, a ne dobit.

Brojne danas uspešne kompanije poput Amazona godinama su poslovale s gubitkom pre nego što su postale prave fabrike novca za svoje ulagače i deoničare.

Uber je po svemu sudeći jedna od takvih kompanija koja tek treba da pokaže puni potencijal svog poslovnog modela koji zadaje glavobolje zakonodavcima širom sveta.

Izvor: poslovni puls

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.