UM medijska agencija godine

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Jan.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UM medijska agencija godine

Agencijska mreža UM proglašena je za Medijsku agenciju godine prema godišnjoj listi specijalizovanog magazina i portala „AdAge”

Prema svim pokazateljima, od prihoda, broja novih klijenata, kampanja, učešća na pičevima, agencijska mreža UM bila je bolja od konkurencije. U turbulentnim vremenima UM je, naglašava „Ad Age“, znao zadržati svoje klijente i osvojiti nove, značajno investirajući u podatke i svoje alate između ostalih i u Business Analytics Engine, s jedne >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i kreativnost u iznalaženju optimalnih rešenja u planiranju i zakupu medija s druge strane.

UM je 2015. godine pobedio na pičevima za Coca-Cola, Johnson & Johnson, značajno uvećavajući broj novih klijenata. Saradnja sa dugogodišnjim, kao i novim klijentima rezultirala je sa povećanjem prihoda od čak 15 odsto. Stalnim unapređenjem postojećih usluga koje UM svakodnevno nudi svojim klijentima, kao i razvojem novih pre svega u oblasti digitalnih usluga i sadržaja, ekonometrije, medija planiranja i zakupa medija, UM je uspeo da održi vodeću poziciju među medijskim agencijama.

Globalnom uspehu doprinele su i agencije UM koje posluju u jugoistočnoj Evropi u okviru I&F McCann Grupe. Tako je agencija UM pre dve godine započela saradnju za kompanijom L’Oréal na osam tržišta regiona, dok su za avio kompaniju Air Serbia osmišljene i ralizovane pojedine kampanje na čak 16 evropskih tržišta. Pored njih UM u regionu jugoistočne Evrope već ima dugogodišnju uspešnu saradnju sa kompanijama kao što su Coca-Cola, Carslberg Srbija, Delhaize Serbia i druge.

Veliko je zadovoljstvo biti prepoznat kao najuspešniji u industriji koja je prilično konkurentna. Posebno me raduje saznanje da smo prepoznati od strane velikih oglašivača sa kojima i UM u Srbiji i našem regionu sarađuje. Veliko iskustvo i predanost svom poslu se uvek isplati. Dobro je biti UM!“ kaže Biljana Kolaković, regionalna direktorka Universal Media.

UM Zagreb godinama se po ostvarenom prometu ubraja među najuspešnije agencije koje posluju u Hrvatskoj.

Zaista se ponosimo da smo kao deo svetske UM mreže uspeli da doprinesemo globalnom uspehu“, izjavio je za ovu priliku Mario Lovrić, direktor UM Zagreb naglašavajući: „Kao i naše kolege na svetskom nivou uspeli smo za 25 godina poslovanja u Hrvatskoj da zadržimo značajan deo tradicionalnih i da osvojimo nove klijente stalnim ulaganjem u nove alate i edukaciju zaposlenih. Povezanost na regionalnom i svetskom nivou omogućava nam kako trajan i sistematski prenos znanja tako i sagledavanje putem najsupješnijih poslovnih slučajeva najbolje svetske prakse koju primenjujemo u svom svakodnevnom poslovanju. Zato smo uvek konkurentni i u svakom novom poslovnom primeru dajemo lokalnim, regionalnim i međunarodnim kompanijama sa kojima sarađujemo dodatnu vrednost za investiranje u medijsko oglašavanje, što je danas s obzirom na tehnologiju i alate lako merljivo.“

Ovo je postignuto pre svega progresivnim odnosom prema medijima i sve većom personalizacijom. Moderan potrošač postao je akter u građenju brendova kroz svoju aktivnost na društvenim medijima. Više nije dovoljno biti inovativan i zanimljiv, već je potrebno dopreti do potrošača. Što više potrošači imaju pristupa informacijama, manje vremena provode posvećeni nekoj temi i ona je time i manje vremena relevantna potrošačima. Zapravo, sve je u tome da se otkrije i iskoristi taj kratak momenat relevantnosti.

Deril Li, global CEO UM-a ističe da je posao medijske agencije da kreira specijalne medijske momente za pravog potrošača u pravo vreme, od velikih, epohalnih ili malih, svakodnevnih momenata kako bi došli do njegove pažnje i brendovi bili relevantni kod potrošača i dodaje: „Moramo da znamo kad je sezona alergija i kad neko kine, da bi mu u realnom vremenu ponudili rešenje“.

Za to su potrebni podaci, iskustvo, ekspretiza, intuicija i kreativnost da bi se otkrio, „targetirao“ taj momenat, a UM agencije širom sveta poseduju talentovane profesionalce, ekspertizu, inovativne alate i strateški pristup za „targetiranje“ pravog momenta.

Svetska agencijska mreža UM ima preko 4.800 zaposlenih u 151-oj agenciji koje posluju u 127 zemalja.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.