TRAMP KRIV ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE: Federalna porota upravo donela odluku u procesu protiv bivšeg predsednika SAD

Izvor: Kurir, 09.Maj.2023, 21:42

TRAMP KRIV ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE: Federalna porota upravo donela odluku u procesu protiv bivšeg predsednika SAD

orota je u utorak proglasila Donalda Trampa odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevetu E. Jean Carroll, nagradivši piscu ukupno oko 5 miliona dolara u značajnom porazu bivšeg predsednika. Кerol je tužio Trampa za zlostavljanje, navodeći da je njegovo ponašanje kvalifikovano kao seksualni prestup jer je u pitanju silovanje, seksualno zlostavljanje ili nasilno dodirivanje. Iako porota nije utvrdila da je ona dokazala silovanje, utvrdili su da je dokazala da je Tramp počinio seksualno zlostavljanje, što joj je omogućilo da dobije odštetu za njen zahtev za bateriju.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Tramp proglašen krivim za polno uznemiravanje

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Maj.2023

NJUJORK - Federalna porota na Menhetnu proglasila je danas nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trampa odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevetu spisateljice Elizabet Žan Kerol.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.