Svečano otvorena sezona direktnih prenosa opere iz Metropolitena

Izvor: Story, 13.Okt.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečano otvorena sezona direktnih prenosa opere iz Metropolitena

Direktnim prenosom Verdijevog viđenja Šekspirove tragedije Magbet, u bioskopu Cineplexx Ušće Šoping Centar svečano je otvorena treća sezona direktnih prenosa opere i baleta iz Metropoliten operske kuće i Boljšoj teatra.

Radmila Bakočević, Foto: Promo

Pored Ane Netrebko koja peva zahtevnu ulogu lejdi Magbet, Verdijevog Magbeta pevao je proslavljeni srpski bariton Željko Lučić. Među onima koji su došli da čuju Željka >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << u ovoj ulozi, našle su se i Primadone Biserka Cvejić i Radmila Bakočević u društvu Dragana Babića, supruga princeze Jelisavete Karađorđević i nekadašnjeg operskog pevača, prvakinje Opere Narodnog pozorišta Suzana Šuvaković Savić, Jasmina Trumbetaš Petrović, Sanja Kerkez i v.d. direktora Opere Narodnog pozorišta Ana Zorana Brajović sa suprugom.

Cilj direktnih prenosa je da u današnjem, tehnološki naprednom društvu, učine operu dostupnijom široj populaciji. Večerašnja rasprodata sala i prisustvo renomiranih umetnika iz sveta Opere potvrđuje potrebu za ovom vrstom programa, ali i veliko priznanje da smo na pravom putu, na čemu smo im zahvalni. Nije često, da subotom uveče u bioskopu, možete da budete domaćin umetničkoj eliti. – izjavio je povodom svečanog otvaranja Marko Čkonjević, regionalni direktor marketinga bioskopa Cineplexx.

U nastavku sezone, do kraja godine ljubitelje opere u bioskopu Cineplexx Ušće Šoping Centar, publiku očekuje Mocartova Figarova ženidba, koja je na repertoaru 18. oktobra, dok je za 1. novembar zakazan prenos opere Karmen Žorža Bizea.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara po predstavi. Kupovinom karata za 4 ili više opera u sezoni 2014/2015 ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 950 dinara.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.