SAD: Značajno se smanjuje broj gledalaca vesti na TV-u, posebno na lokalnim stanicama

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Sep.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Značajno se smanjuje broj gledalaca vesti na TV-u, posebno na lokalnim stanicama

U ranijim istraživanjima, tokom izborne 2016. godine, Amerikanci su naveli kablovsku televiziju kao najkorisniji izvor

Broj Amerikanaca koji pristupa vestima putem televizije značajno pada u odnosu na broj onih koji preferiraju konzumiranje vesti online, pokazalo je novo istraživanje američkog istraživačkog centra „Pew Research Centre“.

Dok se broj gledalaca televizije smanjio u odnosu na prethodnu godinu, broj konzumenata online vesti je porastao. Tokom 2016. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << 57 posto Amerikanaca često je gledalo vesti na TV-u, dok ih je 38 posto do vesti češće dolazilo na internetu. Do avgusta 2017. godine, taj odnos se znatno promenio, pa tako danas 50 posto građana SAD-a konzumira češće vesti putem TV-a, u odnosu na 43 posto Amerikanaca koji preferiraju online.

Rezultati ukazuju da promene u načinu konzumiranja vesti najviše utiču na lokalnu televiziju, a navike se menjaju i kod starije populacije. U kategoriji osoba od 65 godina i starijih, primetan je porast interesovanja za online vesti za 10 posto u odnosu na prethodnu godinu. I ranija istraživanja pokazala su da na procentualni porast konzumiranja vesti putem mobilnih uređaja utiču upravo starije starosne kategorije.

Izvor: media.na

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.