Prijavljivanje neprikladanog medijskog sadržaja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Jun.2015, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijavljivanje neprikladanog medijskog sadržaja

BEOGRAD – Internet platforma „Publika“ koja omogućava da građani Regulatornom telu za elektronske medije (REM) prijavljuju neprikladan medijski sadržaj predstavljena je juče u Beogradu

Platforma Publika je način pritiska na REM koji je dostupan svim građanima. Ne samo da na ovaj način možemo da povećamo pritisak na REM da svoj rad učini transparentnijim već i da imamo uvid u to šta se sve zamera različitim elektronskim medijima i kako REM odgovara na to“, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << je izvršni direktor „Zaječarske inicijative“, koja je idejni tvorac i pokretač ove platforme, Danko Nikolić.

Kako su saopštili iz inicijative, predsednica udruženja „Roditelj“ Dragana Soćanin istakla je da to udruženje redovno šalje predstavke REM-u zbog emitovanja sadržaja koji je neprimeren za decu i da je važno da društvo traži načine da ih ograniči.

Do sada je REM odgovarao pojedinačno na prijave građana ili organizacija, a sada će građani imati uvid u to na šta se prijava odnosi i kakav je stav REM-a.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.