Preminuo Dejvid Belami, prirodnjak i TV lice

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Dec.2019, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Dejvid Belami, prirodnjak i TV lice

Belami, koji je postao prepoznatljiv kao TV ličnost, naučnik i konzervacionista, preminuo je u sredu, navode iz fondacije.

Njegov kolega Dejvid Šriv opisao ga je kao „izuzetnog čoveka i miljenika mnogih“, koji je „inspirisao čitavu generaciju“.

Belami se kasnije u životu suočio sa kritikama zbog nepriznavanja globalnog zagrevanja.

On je 2004. godine globalno zagrevanje okarakterisao kao „izmišljotinu“ – takav stav ga je koštao televizijske karijere.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
On je u intervjuu za BBC 2003. godine izjavio da je skeptičan po pitanju toga da je ljudska vrsta odgovorna za porast temperature i istakao da je to možda deo prirodnog ciklusa Zemlje.

O ovome mora da se raspravlja u javnosti, a ne samo da se uzima jedno mišljenje„, rekao je.

Deset godina kasnije, izjavio je za list Independent: „To (globalno zagrevanje) se uopšte ne dešava, ali ako ljudima kažete da će im deca umreti zbog ugljen-dioksida, poverovaće u to„.

Pre nego što je postao TV lice, Belami je radio u fabrici i kao vodoinstalater.

Komičar i kolega voditelj Deni Bejker nazvao ga je „sjajnim i lukavim prezenterom“.

Pirs Morgan, voditelj emisije Dobro jutro, Britanijo, na Tviteru je napisao da je Belami bio „sjajan prirodnjak, voditelj i lik“.

Belami je za sobom ostavio suprugu Rozmari i petoro dece.

Izvor: www.bbc.com

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Preminuo Dejvid Belami – prirodnjak, TV lice, deda i superheroj dece u Jugoslaviji

Izvor: Danas, 12.Dec.2019

ReutersOpisivali su ga kao „sjajnog čoveka i prezentera“. Prirodnjak i televizijski voditelj Dejvid Belami preminuo je u 86. godini – njegova smrt pogodila je građane iz čitavog regiona koji su odrasli uz njegove emisije. Belami, TV voditelj, naučnik i konzervacionista, preminuo je u sredu,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.