Pokrenuta peticija za zabranu reklame bezalkoholnog pića Cockta u kojoj se grle dve žene

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Jun.2020, 17:40

Pokrenuta peticija za zabranu reklame bezalkoholnog pića Cockta u kojoj se grle dve žene

Reč je o spotu, koji je deo nove marketinške kampanje tog brenda, pod sloganom „Tvoja Cockta, tvoja stvar“ i o jumbo plakatima koji su postavljeni na ulicama.

U spotu koji traje 31 sekundu glavnu ulogu ima pevačica Ida Prester, a u jednom delu spota se pojavljuju dve žene uz poruku „Tvoja ljubav“. One se u jednoj od scena i zagrle.


>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<
Na jumbo plakatima su dve devojke uz poruku „Živi za svoju stvar“.

Sve je to očito za neke bilo previše pa je tako stranica CitizenGO pokrenula peticiju za zabranu spota.

Inače, reč je o web stranici koja je prepuna ultrakatoličkih i nacionalističkih peticija, piše portal index.hr

Peticiju koju su pokrenuli protiv reklame za brend bezalkoholnih pića nazvali su „Uklonite LGBITQ reklamu za Cocktu s naših ekrana i ulica!„.

U obrazloženju peticije naveli su da je „spot erotizovan, slavi nasilje (prikazujući devojku koja udara mladića koji kleči u predeo bubrega) i promoviše homoseksualni životni stil.

Cockta ovom reklamom provocira i namerno šokira u svrhu pobuđivanja kontroverze izlažući decu i maloletnike LGBITQ propagandi i sadržajima koji nisu u skladu s godinama i zrelošću dece kao i moralom i uverenjima roditelja. Osim toga, niko od nas ne mora biti izložen erotskim sadržajima i LGBITIQ propagandi u reklamama za bezalkoholna pića!“ navodi se još u objašnjenju peticije.

Izvor: index.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.