[POGLED SA VRHA 2023/24] VOJISLAV LAZAREVIĆ, Addiko bank: „Uspeli smo da povećamo tržišno učešće u Srbiji”

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 15.Jan.2024, 11:56

[POGLED SA VRHA 2023/24] VOJISLAV LAZAREVIĆ, Addiko bank: „Uspeli smo da povećamo tržišno učešće u Srbiji”

Kako ocenjujete tržišnu poziciju kompanije koju predvodite, u 2023. godini? Da li ste očekivali bolju poziciju i bolje rezultate početkom 2023. godine? Dajte generalnu ocenu uspeha rada vaše kompanije

– Godinu iza nas smatram veoma uspešnom za Addiko banku. Ciljeve koje smo zacrtali na početku godine, a koji nisu bili nimalo skromni, jer nam je praksa da uvek damo malo više kako bismo unapredili naše poslovanje zarad svih naših klijenata, smo uspešno ispunili.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
I ne samo da smo imali uspešnu godinu u segmentima u kojima mi poslujemo, već smo uspeli i da povećamo tržišno učešće u Srbiji, što je značajan poduhvat uzimajući u obzir našu konkurenciju.

Kako vidite spoljne uslove u kojima je vaša kompanija tokom 2023. godine morala da posluje?

– Generalno uslovi u kojima poslujemo u Srbiji su dobri, izuzev što je primetno smanjenje potražnje za kreditima u segmentu privrede, ali i pritisak na povećanje troškova poslovanja. Međutim, i pored toga Addiko banka uspešno posluje jer je sa prodajne strane situacija zadovoljavajuća.

Na spoljne faktore ne možemo da utičemo, ali možemo da budemo fleksibilni i spremni da se prilagodimo, što smo do sada uspevali da učinimo i trudićemo se da tako i ostane.

Koje probleme ste prepoznali u vašoj industriji a koji su došli do izražaja u 2023? Dajte predloge za razrešenje tih problema

– Kao što sam napomenuo, najveći izazov koji je bio prisutan u 2023. godini jeste pritisak na povećanje troškova poslovanja. Ali svaki izazov je samo poziv za pronalaženje načina za njegovo prevazilaženje, a u ovom slučaju jedini način na koji ovaj izazov može da se reši jeste veća automatizacija procesa i povezano povećanje produktivnosti.

Kakva su vam očekivanja za 2024. godinu u pogledu uslova poslovanja kompanija iz vaše industrije? Očekujete li poboljšanje navedenih uslova i za vašu kompaniju konkretno?

– Addiko banka je imala poprilično uspešnu 2023. godinu jer su uslovi poslovanja prošle godine, uzimajući u obzir date globalne makroekonomske situacije, bili dobri.

Tako da očekujemo da će i 2024. godina biti slična kada je u pitanju stabilnost poslovanja, a samim tim i podjednako uspešna.

Imate li nekih značajnijih planova, kao kompanija, za 2024. godinu a koje možete predstaviti javnosti?

– Primarni cilj Addiko banke jeste nastavak unapređenja ponude ka klijentima. Jedna od značajnijih ponuda jeste mobilna banka za mala i srednja preduzeća, sto će dovesti do lakšeg poslovanja naših klijenata. Osim toga, usluga veb gotovinskog kredita koju smo nedavno lansirali takođe Addiko banku čini dostupnijom našim klijentima, postojećim ali i budućim jer olakšava dostupnost usluge klijentima, što i jeste poenta poslovanja u 21. veku.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.