[POGLED SA VRHA 2022/23] MARKO VIČIČ, Futura DDB: „2022. godina je bila naklonjena celoj Futura DDB grupi“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Dec.2022, 11:04

[POGLED SA VRHA 2022/23] MARKO VIČIČ, Futura DDB: „2022. godina je bila naklonjena celoj Futura DDB grupi“

Kako je za vašu agenciju protekla 2022. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom ove godine koja je na izmaku?

– 2022. godina je bila naklonjena celoj Futura DDB grupi – agenciji u Ljubljani i agenciji u Zagrebu.

Najveća inovacija, za koju se nadamo da ćemo moći da nazovemo prekretnicu u vremenu, jeste uspostavljanje brenda FuturaFTW, sa kojim ulazimo u marketing industrije igara na sreću u celom jadranskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << regionu.

Što se tiče ostalih usluga, još nemamo tačne brojke, ali za sada se čini da ćemo po svim najvažnijim poslovnim i finansijskim pokazateljima biti bolji nego prošle godine.

Povećali smo broj zaposlenih u obe zemlje, jačamo se u svim oblastima stručnosti: strateškoj, poslovnoj, kreativnoj, digitalnoj. Mnogo pažnje i vremena smo posvetili edukaciji, održavanju dobre interne klime i povezivanju timova iz svih agencija. Intenzivan rad sa zaposlenima pokazao se i u rezultatima. Dobili smo nove klijente iz FMCG i ritejl industrije, povećali poslovanje na postojećim. Zbog svega navedenog, Hrvatski tim se preselio i u nove, veće prostorije.

Kako ocenjujete ovu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija?

– Opšta klima je bila zadovoljavajuća s obzirom na globalna dešavanja (kovid još uvek prisutan, rat u Ukrajini, poskupljenje energenata i, kao rezultat, ostali troškovi proizvodnje) i zabrinutost izazvanu okolnostima.

Čini se da svi CMO drže ručnu kočnicu, ali mnogi je (još) nisu upotrebili.

Kakva su vam očekivanja za 2023. godinu u pogledu uslova poslovanja kompanija iz industrije tržišnih komunikacija?

– Ako nastavim sa odgovorom na prethodno pitanje, želja mi je da 2023. ne bi bile stegnute te ručne kočnice. Sve nas očekuju teška vremena, ali za sada je, uz nekoliko izuzetaka, situacija dobra. Nadam se da ćemo moći za godinu-dve strah i oprez iz ovog perioda opisati sa „tresla se gora, rodio se miš“.

I pored toga što nismo imuni na negativne ekonomske prognoze, ne želimo da im posvećujemo previše pažnje.

Nastavićemo da pokušavamo da razvijemo nove usluge koje će biti pionir na tržištu i rešiti ili čak sprečiti probleme potrošača.

Interno, naša odbrana od teških vremena biće usmerena na povećanje produktivnosti i održavanje dobre klime.

I sa prelaskom na 2023. ostajemo optimisti.

Imate li nekih značajnijih planova za narednu godinu a koje možete predstaviti javnosti?

Što se tiče inovacija, želimo da implementiramo što više gejming projekata u regionu u okviru FuturaFTW 2023. godine.

Poželite sebi nešto, kao generalnom menadžeru, za 2023

– Naravno, ja kao izvršni direktor ne mogu samo sebi da poželim lepe stvari. Pre svega želim sve najbolje svojim zaposlenima/kolegama: zdravlju, koje je osnova, dodao bih želju za što većim samoispunjenjem u ličnom životu i na radnom mestu. Samo zadovoljne kolege stvaraju pozitivnu klimu i rezultate.

Klijentima želim što više poslovne i komunikacijske smelosti i što je moguće podsticajnije poslovno okruženje.

Mislim da sam pokrio sve ključne stvari koje utiču na zadovoljstvo generalnog direktora, tako da ako se to ostvari, biće sasvim u redu.

Ovom prilikom želim vama što više dobrog sadržaja i zadovoljnih i lojalnih čitalaca i oglašivača u 2023. godini.

Svima vama koji ovo čitate želim da vam 2023. bude ljubazna u svakom pogledu.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.