[POGLED SA VRHA 2019/20] DAVOR BRUKETA, Bruketa&Žinić&Grey: „Novi načini suradnje s klijentima kroz kokreaciju i kolaboraciju ključ su uspjeha“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Jan.2020, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[POGLED SA VRHA 2019/20] DAVOR BRUKETA, Bruketa&Žinić&Grey: „Novi načini suradnje s klijentima kroz kokreaciju i kolaboraciju ključ su uspjeha“

Kako je za vašu agenciju protekla 2019. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom prethodne godine?

Proteklu godinu obilježio je nov način rada s klijentima kroz kolaborativne alate kao što su growth hacking, design sprint ili design thinking i projekti koji su iż toga proizašli, a koji se više mogu zvati novim proizvodima ili načinima proizvodnje, nego klasičnim komunikacijskim kampanjama.

Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Žinić je o njima nešto više govorio na vašem portalu.

Kako ocenjujete prethodnu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u 2019?

– Godinu ćemo pamtiti kao odlličnu u kojoj je industrija rasla u cjelini, a posebno je važno što raste izvoz.

Hrvatsko tržište jedno je od sređenijih unutar Europske unije, tržište na kojem se poštuju strukovna pravila, standardi i preporuke, poput HURA-nih pravila o organizaciji pitcheva.

Koji su vaši predlozi i preporuke za poboljšanje uslova u kojima posluju agencije za tržišno komuniciranje? Navedite tri najbitnija faktora poboljšanja položaja komunikacijskih agencija u hrvatskom privrednom okruženju

– Novi načini suradnje s klijentima kroz kokreaciju i kolaboraciju ključ su uspjeha.

Starinski način prema kojemu mi zadaš zadatak i ja odem negdje smišljati rješenje treba zamijeniti zajedničkim razvijanjem prije svega poslovnih rješenja, rješenja za poslovne probleme.

To znači da agencija duboko razumije poslovni izazov klijenta, a ne samo komunikacijski i uključena je u njegovo rješavanje. To također znači da agencija svojim kreativnim mišićem intervenira već u poslovni proces ili u sam proizvod. Tada je puno lakše naći rješenje i ono može biti puno efikasnije jer se s malom promjenom u poslovnom procesu komunikacijski problem może i potpuno ukloniti.

Kakva su vam očekivanja za 2020. godinu u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija? Imate li nekih značajnijih planova za tekuću godinu a koje možete predstaviti javnosti?

– Ja sam optimističan i očekujem da ćemo se sve više kreativno angažirati u poslovnim izazovima naših klijenata osmišljavanjem novih proizvoda, usluga ili načina proizvodnje.

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2020. godini

Radite sa svojim klijentima, ne za svoje klijente i onda će rezultati biti puno bolji.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Foto: Aleksandar Selak

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.