Od danas kupovina u Lidlu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Okt.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas kupovina u Lidlu

Na centralnoj ceremoniji u Beogradu, simboličnim presecanjem vrpce ispred prodavnice u ulici Vojislava Ilića, označen je početak operativnog poslovanja prvog savremenog diskontnog lanca u Srbiji. Svojim prisustvom svečanost u Beogradu uveličali su i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Nemačke u Srbiji N.E. g.Tomas Šib, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, poslovni partneri i mnogobrojni potrošači. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Istovremeno, presecanjem vrpce sa lokalnim zvaničnicima, predstavnici ove nemačke kompanije otvorili su prodavnice i u Boru, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu i Šapcu.

Veliki broj zainteresovanih potrošača širom Srbije, koji su već od ranog jutra u redovima čekali otvaranje, na policama Lidla dočekao je pažljivo odabran asortiman od 1.500 proizvoda najboljeg odnosa cene i kvaliteta. Kao zahvalnost za dobrodošlicu i povodom ulaska na tržište, Lidl je za prve dane rada obezbedio artikle sa izuzetno atraktivnim cenama, po kojima je poznat među potrošačima.

Ponudićemo Lidl brendove, sveže voće, povrće, peciva iz Lidlove pekare, više od 350 proizvoda domaćih proizvođača, a pre svega, ponudićemo najpovoljniju potrošačku korpu u Srbiji. Danas je važan dan, jer počinjemo. Ali to je tek početak. Tu smo da ostanemo i da se zajedno razvijamo. Slušaćemo vas, potrošače, kako bismo bili bolji iz dana u dan“, rekao je generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina, ističući kako je kao i ostali zaposleni iz Lidl tima Srbija izuzetno uzbuđen i ponosan zbog otvaranja.

Dolazak ove kompanije u Srbiju važan je sa više aspekata – investicije, zapošljavanja, angažovanja srpske privrede, povećanja konkurencije i jedinstvene ponude proizvoda.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je otvaranje Lidlovih prodavnica u Srbiji istakavši da će Srbija od toga imati višestruku korist.

Srbija je zemlja koja svojim građanima pruža izbor i mi smo zahvaljujući Lidlu danas to uradili. Pružili smo izbor našim građanima u 12 gradova širom zemlje da kupuju povoljno, a kvalitetno. Ovakvi trgovinski lanci su nam važni i zbog toga što od njih možemo mnogo da naučimo o logistici i organizaciji, a mislim da je baš Lidl jedan od najboljih u tome. Cela investicija Lidla do današnjeg dana vredna je 205 miliona evra – toliko je Lidl uložio u našu Srbiju i zaposlio 1.553 radnika”, rekao je Vučić dodavši da je sa nekim od radnika danas imao priliku da razgovara, te da su mu svi rekli da su srećni i zadovoljni.

Ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji N.E. g. Tomas Šib istakao je da je poslovanje nemačkih kompanija u Srbiji danas bolje nego ikad ranije. „Otvaranje prvih Lidl prodavnica na najbolji način pokazuje da ekonomski odnosi između Nemačke i Srbije sve više jačaju. U cilju unapređenja tog pozitivnog trenda blisko sarađujemo sa našim partnerima u Srbiji na daljem poboljšanju pravnog okvira, na primer na jačanju vladavine prava“, istakao je Šib.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izrazio je zadovoljstvo što posle deset godina Lidl počinje operativno poslovanje u Srbiji. „Pre više od deset godina objavljen je prvi tekst o Lidlu, i sada, prvi savremeni diskontni lanac dolazi u Srbiju. To pre svega mnogo znači za naše potrošače, jer će imati veću ponudu. Dobro je i za naše tržište rada, jer će drugi trgovinski lanci morati da ponude veće plate“, poručio je Ljajić.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić poželeo je dobrodošlicu Lidlu u Beograd i kompaniji poželeo dugo i uspešno poslovanje. „Želimo Lidl u svim beogradskim opštinama, jer to znači nova radna mesta i dostupnost odličnih i povoljnih proizvoda svim Beograđanima. Lidl je važan investitor, odgovoran poslodavac koji brine o zaposlenima i o zajednici i sjajan je komšija”, izjavio je Radojičić.

Lidl je u Beogradu otvoren na pet lokacija: Novi Beograd – Zemunska 4; Zvezdara – Vojislava Ilića 143; Voždovac – Save Maškovića 4; Palilula – Bratstva i jedinstva 2D; Rakovica – Kneza Višeslava 61V, kao i u gradovima: Bor, Zrenjanin, Kragujevac, Leskovac, Niš, Novi Sad, Smederevo, Sombor, Subotica, Užice i Šabac. Nakon otvaranja, Lidl prodavnice nastavljaju sa radom tokom svakog dana u nedelji, od 08 do 22 časa. Svim potrošačima na raspolaganju je veliki parking, čije je korišćenje za potrošače besplatno.

Samo neki od Lidl brendova koji se od danas mogu kupiti u Srbiji su Finkare (Fin Carre), u okviru koga se proizvodi i najprodavanija Lidlova mlečna čokolada, konditorski proizvodi Sondej (Sondey), apetisani Alesto, hrana za bebe Lupilu, kozmetika Sien (Cien), kućna hemija Ve-5 (W5), ali i drugi proizvodi čija se kontrola proizvodnje i kvaliteta odvija prema nemačkim standardima.

Akcijske ponude u ovom trgovinskom lancu počinju četvrtkom i ponedeljkom. Asortiman neprehrambenih proizvoda, poput odeće, baštenskih alata, malih kućnih aparata i drugih, redovno se smenjuje u kratkotrajnoj ponudi. Još jedna specifičnost ovog savremenog diskonta je da su cene istaknute iznad proizvoda na koje se odnose.

Podsećamo da Lidl predstavlja lanac standardizovanih prodavnica, a one su u Srbiji građene po novijem konceptu, koji podrazumeva moderniji dizajn, veći prodajni prostor, prostranija parking mesta, više prirodnog svetla i veću energetsku efikasnost. Novi koncept prodavnica u skladu je sa glavnim poslovnim ciljevima Lidla: pružiti svojim potrošačima najbolje iskustvo kupovine, izgraditi prijatno i sigurno mesto za rad zaposlenih i biti kompanija koja je odgovorna prema životnoj sredini.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Otvoren Lidl u Leskovcu, na rafovima nema proizvoda iz ovog grada

Izvor: JUGpress.com, 11.Okt.2018

LESKOVAC..Na svečanoj ceremoniji u Leskovcu, simboličnim presecanjem vrpce ispred Lidla u Ulici Kralja Petra I 24, predstavnici Lidla Srbija i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, označili su početak operativnog poslovanja prvog savremenog diskontnog lanca u Srbiji...Veliki broj zainteresovanih...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.