OVO NISTE ZNALI 5 razloga zbog kojih je kikiriki odličan za vaše zdravlje!

Izvor: 24sata, 05.Nov.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO NISTE ZNALI 5 razloga zbog kojih je kikiriki odličan za vaše zdravlje!

Ova je "zanimacija" prava energetska bombica prepuna kalorija, ali nutricionisti i dalje preporučuju njenu povremenu konzumaciju. Kikiriki spada u porodicu mahunarki, a bogat je vitaminima i mineralima koji pogoduju zdravlju.

1. Snižava holesterol

Neprženom kikirikiju, odnosno onom u kori, nisu industrijski dodane masnoće i soli pa je reč o zdravoj namirnici s brojnim nutritivnim svojstvima. Kikiriki je bogat zdravim masnoćama koje snižavaju štetni holesterol, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << te tako štite srce i krv.

2. Uravnotežuje šećer

Jedna studija je pokazala kako unos kikirikija ili maslaca od ovih plodova u organizam može uravnotežiti nivo šećera u krvi i tako sprečiti razvoj dijabetesa tipa 2.

3. Ubija glad

Kikiriki je jedna od najzdravijih grickalica. Krasi ga bogat ukus koji je vrlo hranljiv, a time i dobar saveznik u mršavljenju. Osetite li glad između obroka, zaboravite na čokoladu i čips već posegnite za ovom slasnom grickalicom.

4. Podstiče pamćenje

Ove su grickalice odlična hrana za mozak jer sadrže vitamin B3 koji podstiče rad celog organa i pamćenje.

5. Bogatstvo cinka i gvožđa

Bogat je važnim mineralima poput cinka i gvožđa, što doprinosi zdravlju celog organizma.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

5 razloga zbog kojih je kikiriki odličan za vaše zdravlje!

Izvor: Kurir, 05.Nov.2014

Ova je "zanimacija" prava energetska bombica prepuna kalorija, ali nutricionisti i dalje preporučuju njenu povremenu konzumaciju. Kikiriki spada u porodicu mahunarki, a bogat je vitaminima i mineralima koji pogoduju zdravlju...1. Snižava holesterol..Neprženom kikirikiju, odnosno onom u kori, nisu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.