Na Festivalu knjige predstavljen priručnik za strateško komuniciranje u krizi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 01.Feb.2016, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Festivalu knjige predstavljen priručnik za strateško komuniciranje u krizi

BEOGRAD – U okviru programa Festivala knjige „Pazi šta čitaš“ koji je okupio preko trideset izdavača iz Srbije, u Dvorani Kulturnog centra održan je panel pod nazivom “PR u kriznim situacijama” na kome je govorila dr Sanja Vučinić, autorka knjige “Strategije komunikacije u kriznim situacijama”

Autorka knjige o kriznim komunikacijama koja je dobitnik zlatnog UEPS priznanja kao najbolji izdavački projekat, ukazala da je njen najveći izazov tokom bavljenja ovom temom >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << bio da istraži ključne zakonitosti krizne komunikacije koje pomažu da se uvede red u haos. Knjiga “Strategije komunikacije u kriznim situacijama” upravo daje prikaz svih strateških planiranja: od istraživanja i predviđanja kriza, do detaljne analize proaktivnih i reaktivnih strategija, definisanja ključnih poruka i odabira adekvatnih komunikacionih tehnika i alata, kao i uspostavljanja kriznog štaba.

Priče o krizama obično izazivaju veliku pažnju publike, pa je ključno pitanje čija verzija priče će biti bolje ispričana i kojoj verziji će publika verovati. Da bi kriza bila prilika za napredak, za organizaciju je najvažnije da postane ključni izvor informacija jer tako uspostavlja kontrolu nad komunikacionim procesom i pokazuje transparentnost u informisanju javnosti. Ako organizacija prva izađe u javnost sa svojom verzijom, veća je verovatnoća da će ta verzija biti prihvaćena i da će kao takva uticati na tumačenje i sudbinu svih daljih informacija” – istakla je autorka.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.