Mobilne i online transakcije do 2018 dostižu vrednost od 125 milijardi dolara na godišnjem nivou

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Avg.2015, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobilne i online transakcije do 2018 dostižu vrednost od 125 milijardi dolara na godišnjem nivou

Novi podaci analitičke kompanije Juniper Research pokazuju da će ukupna vrednost svih transakcija ostvarenih putem mobilnih telefona, tableta, PC računara i drugih elektronskih naprava dostići 125 milijardi dolara na godišnjem nivou do 2018. godine

Poređenja radi, u odnosu na prognozirani iznos za ovu godinu, to bi značilo uvećanje od 60%. Istraživanje navodi da će glavni faktori rasta online plaćanja biti porast broja kupovina u pokretu, bolja pokrivenost Wi-Fi i 4G mrežama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << naročito u javnom transportu, kao i dalji prelazak sa fizičkih medija (poput DVD-ova) na digitalne formate, uz rast različitih pretplatničkih servisa.

Istraživanje posebno ukazuje na rast mobilnih plaćanja u Kini. Sa porastom uticaja Alibabe i čak 330 miliona novih kupaca tokom 2014. godine, došlo je do porasta i svih vidova elektronskih trgovina, bez obzira da li se radi o mobilnom plaćanju ili tradicionalnom, kome je elektronska narudžbina samo sredstvo da se lakše dođe do realizacije. Tako kineski eRetail beleži ukupnu prodaju od čak 450 milijardi dolara, ostavljajući daleko iza sebe američki sa 296 milijardi. U top pet zemalja po ovom kriterijumu spadaju još Japan, Velika Britanija i Francuska.

Kao najveći faktori rizika se navode problemi sa privatnim podacima, kao i hakerski upadi u velike sisteme. Takođe, istraživanje navodi da bi prodavci trebali da obrate pažnju na konzistentnost brendinga i iskustva u kupovini na raznim svojim kanalima ponude. Najzad, kao jedan od zanimljivijih fenomena navodi se velika potreba da se skaliraju online resursi u krucijalnim danima, poput prazničnih kupovina, kako ne bi došlo do problema sa podrškom i sistemima.

Izvor: www.benchmark.rs

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.