McCann najuspešniji na Golden Drum festivalu

Izvor: Story, 13.Okt.2014, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

McCann najuspešniji na Golden Drum festivalu

Kampanja Drama u taksiju agencije McCann Beograd osvojila je zlatnu nagradu na Golden Drum festivalu koji se održava u slovenačkom gradu Portorožu.

Srđan Šaper, Foto: Promo

Na Golden Drum festivalu, kampanja Drama u taksiju, koja je oduševila publiku, pored zlatne nagrade, agencijska mreža McCann za centralnu i istočnu Evropu, u okviru koje posluje i agencija McCann Beograd, drugu godinu za redom proglašena je najboljom agencijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << mrežom u ovom delu Evrope.

Posle proglašenja agencije McCann Beograd za najuspešniju u našem regionu ove godine, nagrada koju je McCann dobio za najbolju agencijsku mrežu u centralnoj i istočnoj evropi potvrda je kvaliteta rada svih MCE agencija. Ponosan sam što su tom uspehu doprinele i agencije McCann Beograd i McCann Tirana osvojivši nagrade na Golden Drum festivalu. Naša vizija je da budemo najpoželjniji komunikacijski patner i da pored najbolje usluge, budemo agencija čije se kampanje prepoznaju po kreativnosti. - rekao je povodom ovog uspeha Srđan Šaper, osnviač I&F McCann Grupe.

Kampanja Drama u taksiju osvojila je zlatnu nagradu u kategoriji Film (TV, cinema & online) i srebrnu nagradu u kategoriji direktnih kampanja, a ušla je i u finale u kategoriji za PR.

Ponosni smo na uspeh kampanje Drama u taksiju. Storytelling ili pričanje priča je okosnica onog što radimo u svakodnevnom poslu i kada uspemo pričom da dotaknemo publiku i probudimo emocije, onda je uspeh kompletan. U današnje vreme imamo dve krajnosti: sa jedne strane budžetska ograničenja i jednu tržišnu dinamiku i neizvesnost, a sa druge strane nebrojano mnogo mogućnosti kroz kreativnu upotrebu medija i novih tehnologija. Zajedno to stvara jedno dobro vreme i podneblje za kreativnost. - kaže Olivera Perković, generalna direktorka agencije McCann Beograd.

Pored nagrada za kampanju Drama u taksiju, agencija McCann Beograd  je sa inovativnim i zabavnim outdoor oglasom Pillar Workout za lanac fitnes klubova FitCurves ušla u finale u kategoriji Outdoor, dok je agencija McCann Tirana koja takođe posluje u okviru I&F McCann Grupe, osvojila nagradu Silver Drum u kategoriji Events sa kampanjom Poštujmo i žive posvećene podizanju svesti o bezbednosti u saobraćaju.

Festival Golden Drum u Portorožu jedan je od najvažnijih festivala oglašavanja u regionu na kome tradicionalno učestvuju najbolje svetske agencije. Ove godine održan je dvadeset prvi put u organizaciji Slovenačke oglašivačke komore.

Na festivalu je učestvovalo 30 agencijskih mreža i 291agencija iz 24 države koje su prijavile ukupno 1.220 radova.

Nastavak na Story...






Povezane vesti

Nagrada za McCann u Portorožu

Izvor: B92, 13.Okt.2014

Kampanja „Drama u taksiju“ agencije McCann Beograd osvojila je zlatnu nagradu na Golden Drum festivalu koji se održava u slovenačkom gradu Portorožu...Pored ove nagrade, agencijska mreža McCann za centralnu i istočnu Evropu, u okviru koje posluje i agencija McCann Beograd, drugu godinu za redom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.