[MEDIJSKO TRŽIŠTE 2018] MARKO ŠOBOT, Publicis One: „Ova godina nam je ispunila sve želje, a rezultat je izuzetan rast koji nas očekuje u 2019. godini“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Dec.2018, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[MEDIJSKO TRŽIŠTE 2018] MARKO ŠOBOT, Publicis One: „Ova godina nam je ispunila sve želje, a rezultat je izuzetan rast koji nas očekuje u 2019. godini“

Našim sagovornicima postavili smo sledećih nekoliko pitanja:

MARKO ŠOBOT, Media Director Publicis One Serbia :

…ocena uspešnosti agencije u 2018…Ova godina nam je ispunila sve želje, a rezultat je izuzetan rast koji nas očekuje u 2019. godini. Ponosni smo pre svega na odnos koji imamo sa klijentima u kojem je vrlo jasno definisan zajednički cilj podržan izuzetnim razumevanjem i poverenjem.

Lično sam ponosan i na rezultate i podršku celog >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << tima čiji je cilj, pre svega, visok kvalitet servisa.

Radujemo se nastavku saradnje sa svim dosadašnjim klijentima, kao i velikom broju novih klijenata sa kojima saradnju zvanično započinjemo u prvim danima Nove godine.

…ocena poslovne godine 2018…Turbulentno, što je slika tržišta koja traje više od decenije i sa kojom smo se saživeli. Komunikacijska industrija se generalno suočava sa sve različitijim ponašanjem potrošača i time naš svakodnevni posao postaje izazovniji.

Sve više se fokusiramo na digital, ali da ne zaboravimo, offline je itekako živ.

…predlozi za poboljšanje uslova poslovanja…Edukacija sa jedne strane. Sve je manje mladih koji se po završetku studija odluče za rad u medijima dok tržište raste, mi gubimo bitku sa IT sektorom, a zapravo treba prisnije da sarađujemo i unapredimo polja baza podataka, data science-a, veštačke inteligencije…

Sa druge strane digitalna transformacija tržišta zahteva veliko strateško znanje, praćenje trendova, proaktivnost i naravno inovativnost. Klijenti su svesni promena koje nastupaju ali celo tržište treba da pokaže spremnost da do promene i dođe.

Poznajući situaciju na razvijenijim tržištima, mi i dalje ograničavamo sebe osnovnim modelima kupovine, što šalje pogrešnu sliku globalnim brendovima koji su spremni dodatno da ulažu.

…poslovna očekivanja i planovi u 2019…Ne očekujemo veliku promenu u pogledu poslovnih uslova, ali ćemo težiti preciznijem targetiranju i implementaciji efikasnijih modela kupovine. Globalno smo predstavili veliki broj alata i lokalno ih implementirali, što se i očekuje od globalnog lanca, ali najbitnije je da ćemo se više baviti biznis modelima sa ciljem još veće efikasnosti kampanja.

Nismo nametljiv sistem, tačnije, ostavili smo da prepoznatljivost dođe prirodnim putem, da uspeh naših klijenata govori o agenciji i istim tempom nastavljamo. Veza sa našim kancelarijama u regionu i širom sveta je nešto što je za nas posebno bitno.

Trud koji smo uložili u edukaciju u poslednje dve godine daje rezultate koji se na kraju reflektuju kroz rast agencije, i to treba negovati.

U sistemu koji je globalno jasno struktuiran i broji desetine hiljada ljudi, uvek postoji pametniji. Ovde globalni princip „The Power of One“ pokazuje punu snagu i podrška centrale u razmeni znanja koju uživamo je izuzetna.

…trendovi na medijskom tržištu…Digital nastavlja svoj rast zbog sve većih mogućnosti i zbog populacije koja je sve zavisnija od sadržaja koji pruža. Dodatno je bitno i to što ulazi u, do sada, tradicionalne forme oglašavanja.

Takođe, najavljen je ulazak blockchain tehnologije u marketing na polju preciznog targetiranja, a uz zakonom propisanu zaštitu ličnih podataka. Uglavnom, digitalno doba je uhvatilo zalet.

…praznične želje & čestitke klijentima i budućim oglašivačima…Želim svima zdravlje pre svega, radno vreme do 17h i više vremena sa prijateljima i porodicom. Budite jedinstveni kao i do sada, vedri, veseli i verujte i dalje medijskim agencijama.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.