Izvor: Luftika.rs, 27.Nov.2022, 16:28

Kejti je zbog raskida pucala sebi u glavu: Dobila je 2. šansu i novo lice, njena priča boli i motiviše

Kejti Stablfild, imala je samo 18 godina, kada je učinila ludost, koja je ostavila veliki ožiljak i trag u njenom životu.
Naime, devojka je nepromišljeno uzela bratovu pušku i pucala sebi u lice, sa ciljem da okonča svoj život.
Trenutak nepromišljenosti zauvek je promenio živote njene porodice, a ona, deleći svoju priču, želi pomoći drugima.
Uprkos tome što je bila uspešna na svim poljima, te motivisana da savlada sve prepreke i nedaće, popustila je pritisku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Raskid sa dečkom, polazak na fakultet i mnoge druge obaveze bile su preveliki teret za nju.

Kejti je istakla da u to vreme nije imala suicidne misli, te da je odluka da se upuca, bila veoma ishitrena i impulsivna.
Kada je pucala sebi u lice, metak je srećom promašio mozak, ali na njenom licu ostao je veliki trag.

Doktori su bili skeptični, te su joj davali jako male šanse da preživi, kao i da će imati ogromne posledice ukoliko preživi.
– Nikada neće jesti, nikada neće piti, nikada se neće sama moći kupati, nikada neće razgovarati, biće ‘biljka’, jednostavno će morati provesti ostatak života u posebnoj ustanovi – preneo je njen otac Rob prognozu lekara.
Međutim, porodica je čvrsto verovala u nju, znajući koliko snage ima i koliko je hrabra.
Druga šansa za život Nakon što se probudila u bolovima, u bolničkom krevetu, Kejti je shvatila da je preživela pokušaj samoubistva i bila jako povređena činjenicom da je digla ruku na sebe.

– U potpunosti sam sećala šta sam učinila. Pomislila sam: ‘Kako sam sebi to mogla uraditi’, no najvažnije: ‘Kako sam to mogla uraditi svojoj porodici – ispričala je ona.
Zahvaljujući velikom naporu i srtručnosti lekara, koji su uspeli da rekonstruišu deo njenog lica i preporuče je kao idealnog kandidata za transplantaciju, Kejti je dobila novu šansu.
– Bila je to prilika da jednog dana ponovno imam svoje lice i svoj život… Bila je to vrlo teška odluka za mene jer sam znala da će neko morati preminuti kako bih ja dobila to lice – istakla je Kjeti.
Njen donator bila je devojka koja je preminula nakon predoziranja kokainom, a posle tri godine i 22 velike operacije, Kejti je dobila poziv za transplantaciju. Veliku hrabrost imala je Kejti, koja je prošla kroz bolan i mukotrpan proces, ali se trudila da ostane pozitivna budući da je sve shvatila kao novo poglavlje njenog života.
U proces transplantacije face, bilo je uključeno 11 hirurga, dok je sama operacija trajala dan i po.
– Život je predivan dar te sam zahvalna što sam dobila drugu priliku da ga proživim. Mnogo mi je ljudi pomoglo, te sada ja želim pomoći drugim ljudima ispričala je Kejti.
Izvor: Kurir stil
Sa samo 10 godina rodila je ćerkicu, pošto je silovana: Zbog njene priče plakala je cela sudnica

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.