KFC planira da služi namirnice od piletine napravljene 3D štampačem

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 19.Jul.2020, 16:46

KFC planira da služi namirnice od piletine napravljene 3D štampačem

Za ostvarivanje tog cilja zatražili su pomoć Rusa i njihovih 3D štampača.

Ove vrste proizvoda KFC planira da služi u „restoranima budućnosti“, saopšteno je iz ove kompanije. To žele da postignu u saradnji sa ruskom firmom 3D Bioprinting Solutions koja bi trebala da „odšampa“ pileće meso.

Pri tome „odštampane“ namirnice od piletine bi trebale da imaju poznati KFC ukus.

Ovako napravljene namirnice treba da budu ekološki prihvatljivije, uveravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << iz KFC a, a pozivajući se na studije koje ukazuju da konvencionalni način proizvodnje mesa šteti okolini.

3D bioštampanje je široko zastupljeno u medicini, a sada se sve više primenjuje u proizvodnji hrane„, ukazao je jedan od osnivača kompanije 3D Bioprinting Solutions Yusef Khesuani.

Nada se da će dodatni razvoj ove tehnologije ubrzati proizvodnju ovakvih namirnica.

Koliki je značaj 3D štampe, ogleda se i u činjenici da su istraživači Univerziteta California „odštampali“ ljudski organ namenjen za transplantaciju. Međutim, pretpostavlja se da će trebati još mnogo vremena da se ovim štampačem napravi organ koji će biti funkcionalan.

Iz KFC-a su poručili da će njihovi nageti napravljeni 3D štampačem biti na finalnom testiranju u Moskvi već ove jeseni.

Izvor: KFC

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

KFC će služiti piletinu odštapanu 3D printerom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2020, 04:01

Globalni lanac restorana KFC namerava da prvi u svetu služi pileće proizvode napravljene u laboratoriji, uz pomoć 3 D printera iz Rusije...Kompanija KFC je saopštila da planira da pileće meso, koje će štampati ruska kompanija 3D Bioprinting Solutions , poslužuje u "restoranima budućnosti"...Odštampani...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.