Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #9: Klempavi bilbordi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 26.Sep.2019, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #9: Klempavi bilbordi

Prva innovate rešenja su bila ekstenzije bilborda koje su “iskakala” iz očekivanog okvira od ovog medija, bukvalno i metaforički. Jedan od prvih klijenata koji se odlučio na ovakvu inovaciju je bio jedan mobilni provajder…

Jedna od najranijih innovate teaser kampanja, klempavi bilbord, zbunio je građane 2003. godine kada je osvanuo na “udarnim lokacijama” u gradu.

Ima uši, a nema usta da kaže o čemu se radi.

Reveal deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << kampanje je otkrio da se radi o potpuno novoj mogućnosti nastaloj uvođenjem GPRS mreže na teritoriji Republike Srbije – multimedijalnim komunikacijama MMS porukama. Sada ste mogli da šaljete i slike i muziku, ne samo tekst.

Zamislite, da šaljete nešto osim SMS poruke i to sa telefona? Woow.

Sećate li se da ste broj mogli da uzmete samo u Pošti na posebnom šalteru i da je bila potrebna lična karta?

U to vreme, Mobilna telefonija Srbije 064 je imala preko 2 miliona korisnika, i to je bio razlog za slavlje i jednu lepu kampanju.

Pre no što su se pojavili iPhone i Android telefoni, postojali su Siemens, Samsung, Motorola i Nokia. Stilizovane kampanje kojima mobilni operateri danas nude najnovije modele telefona za 1 dinar, nisu bile ni nalik prvim kampanjama koje su promovisale mobilne uređaje u saradnji sa mobilnim operaterima.

Ceo članak možete pročitati na sajtu ALMAQUATTRO25

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.