[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] STUDIO SONDA: „Be a SeaStar Hero“ za TZ Poreč

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 29.Feb.2024, 16:17

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] STUDIO SONDA: „Be a SeaStar Hero“ za TZ Poreč

IDEJA I NJENI EFEKTI. Turistička zajednica mediteranskog grada sa 17.000 stanovnika, koji se strateški pozicionira kao održiva destinacija za aktivan porodični odmor, želi da reši problem zagađenja mora, kao ključnog turističkog resursa. Usprkos akcijama čišćenja koje grad sprovodi s roniocima više puta godišnje, situacija nije održiva jer se leti, kada s dolaskom turista bude i do 120.000 stanovnika, zagađenja dešavaju na dnevnoj bazi. Šta učiniti?

Pa upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << veliku turističku posećenost i činjenicu da je leti 7x više stanovnika, iskoristiti kao alat za smanjenje zagađenja mora, ali pritom i stvoriti inovativnu i turistima zabavnu, a u svetu jedinstvenu turističku ponudu! Od problema stvoriti rešenje!

Na plaže je tako implementiran novi turistički proizvod – outdoor aktivnost koja je ujedno i potpuno inovativna kategorija čišćenja mora od sitne dnevne plastike, one koja u moru leti nastaje na dnevnom nivou: upaljač koji ispadne iz džepa, limenka koja završi u moru nakon burne noći, gumica za kosu, naočare za sunce, čep, kašičica za kafu, maska ili naočare neopreznog kupača… ne biste verovali koliko se toga skupi u jednom danu! Učesnici se na aktivnost pozivaju već po dolasku, direktno i personalizovano, imenom i prezimenom, u smeštajnim objektima (hotelskim sobama, apartmanima, mobilnim kućicama), putem letaka u hotelima, privatnim smeštajima i referentnim tačkama te na samim plažama.

Uz veću količinu izronjene plastike dobijaju datumom označenu majicu superheroja, odnosno postaju stvarni heroji koje grad slavi i na jedan dan dobijaju čitav niz GRATIS pogodnosti koje su im pripremili grad i lokalni ugostitelji (54 njih). GRATIS Kafa? Pizza? Ulaznice za koncert? Sladoled? Naši heroji zaslužuju sve!

Na svakoj od plaža bile su postavljene brendirane stanice, uz kućice spasioca, gde su posetioci mogli da saznaju sve o tome kako postati SeaStar Hero, koje pogodnosti to donosi te od spasioca dobiju opremu za ronjenje.

Ono što je najvažnije – naposletku je 1125 heroja izvadilo 4500 komada sitne dnevne plastike iz mora, one koja prolazi neopaženo u redovnim akcijama čišćenja! Pored toga što je osmišljen u skladu s UN 2030 agendom, vrednost projekta je u tome što je iskoristio postojeće resurse: posetioce da dođu do rešenja. Pritom su se svi dobro zabavili.

Projekat je bio toliko uspešan da će se proširiti u samoj destinaciji, ali potencijalno i dalje duž Jadranske obale, a za njega je zaintereisovan i hotelski lanac, s plažnim koncesijama. Već za 2024. planiran je rast za preko 100%.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI.

• Pozivi “Become a Sea Star Hero” emitovani su na ekranima u sobama i apartmanima smeštaja

• Letci u smeštajnim objektima i frekventnim turističkim lokacijama širom grada Poreča

Brendirane stanice na 5 gradskih plaža – s “Become a Sea Star Hero” pozivom, detaljnim pojašnjenjem koncepta, opremom za ronjenje te QR kodom na web i načine iskorišćavanja pogodnosti

Web

Kroz edukativan sadržaj na digitalnim kanalima, saradnju s poznatim influenserom, Lukom Nižetićem, te jakim PR nastupom, podignuta je svest o problemu i pozvana ciljna grupa da se pridruži u zaštiti mora.

Zvanični website je sabirno mesto komunikacijske platforme, na koje su vodili info materijali na lokacijama, PR članci i SoMe sadržaj na 10 FB i IG profila i ambasador Luka Nižetić.

Medijski reach:

Website: 8.500 jedinstvenih posetilaca, 17.200 poseta

PR aktivnosti:

30 objavljenih PR članaka

4 medijska nastupa (Dobro jutro, Hrvatska i radio stanice)

1 promo događanje zajedničkog ronjenja

Zarađena vrednost PR kampanje: cca 12.000 EUR

Doseg PR aktivnosti: 500.000 korisnika

Social media:

100 SoMe objava kroz 10 različitih FB i IG profila

Prosečni doseg objava: 2.500 korisnika (u potpunosti organski)

Prosečni broj impresija: 300.000 (u potpunosti organski)

Prosečni doseg influenserskih objava (6 kom): 30.000 korisnika

PROJEKTNI TIM.

Kreativna direkcija, dizajn, copywrite: Sean Poropat, Jelena Fiškuš

Vođa projekta: Silvija Kovačić

Dizajn: Martina Ukić, Aleksandar Živanov

Digital: Lucija Potočnik

Društvene mreže: Andrea Budić

Account manager: Rafaela Kerin

Tekstovi i print materijali: Ivana Kostić

Web: Synet – Denis Tomljanović

Video Case: Rose art – video produkcija i Rajko Ban

Partneri koji su podržali projekat: Udruga Sonda, TZ Grada Poreča, Grad Poreč, Usluga Poreč, Valamar, WWF Adria

Finansijska podrška: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Odnosi s javnošću: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri

Klijent: TZ Poreč

Priredila: Snežana Milić

Izvor: Studio Sonda

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2023] HOMEPAGE.CREATIVE.DIGITAL: „Muzej digitala“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 01.Mar.2024, 13:55

IDEJA I NJENI EFEKTI. Protekle godine donele su agencijama razne turbulencije i izazove. Homepagersi su uprkos svim izazovima, ostali verni onom što vole i rade duže od decenije – ostali su verni digitalu...U 11 kalendarskih godina, koliko agencija postoji, stalo je mnogo toga. U 11 „digitalnih”...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.