Hrvatska: Zaba ugasila i portal Banka.hr, Hanza Media ukinula Forbes

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Jul.2016, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Zaba ugasila i portal Banka.hr, Hanza Media ukinula Forbes

Za samo mesec dana, hrvatsko tržište je ostalo bez dva važna poslovna medija. Nakon što je početkom 2015. ugašen magazin Banka, koji je Zagrebačka banka izdavala četvrt veka, sada je ugašeno i internet izdanje tog magazina

Poštovani čitaoci i partneri, portal banka.hr je s danom 1. 6. 2016. prestao sa izdavanjem Internet sadržaja. Hvala Vam što ste bili verni deo ove dugogodišnje priče„, jedina je informacija na toj internet adresi – server je ugašen, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << da ni pristup arhivi nije moguć. Na upit portala poslovni.hr o sudbini portala i njegovih zaposlenih, iz Zabe je odgovoreno da je „portal Banka.hr ugašen jer njegov poslovni model nije više bio održiv. Zaposleni su zbrinuti u skladu sa zakonom„.

I dok je između gašenja magazina i portala Banka.hr prošlo godinu dana, izdavač Hanza media (bivši EPH) ugasio je štampano i internet izdanje hrvatskog Forbsa istovremeno. Poznavaoci prilika kažu da je Forbes imao dobru oglašivačku bazu i pristojno se prodavao, u od 4.500 do 5.000 primeraka mesečno, od toga 3500 u pretplati. Cena na kiosku bila je 30 kuna. Projekat je navodno propao zbog visokog troška licence, a i nova Uprava nije mu bila sklona.

Izvor: Poslovni.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.