Goran Bregović: Bilo mi je teško dok su moje ćerke plakale

Izvor: Story, 22.Mar.2015, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Bregović: Bilo mi je teško dok su moje ćerke plakale

Nakon što je odlikovan važnim priznanjem od strane države u kojoj živi, slavni muzičar Goran Bregović otkrio je zbog čega se sa suprugom Dženanom odselio baš u Francusku gde stasavaju i njihove naslednice

Goran Bregović sa ćerkama, foto: Damir Dervišagić, Story press

Krajem sedamdesetih godina prošlog veka, muzičar Goran Bregović (64) otvorio je novo poglavlje u jugoslovenskoj muzičkoj industriji sa grupom Bijelo dugme, a svetska >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << slava bila je njegov logičan sledeći korak u životu. Danas je ovaj čuveni Sarajlija cenjeni svetski umetnik čiji su razvojni put pratila brojna priznanja. Jedno od najvažnijih dodeljeno mu je u Beogradu i to na svečanoj ceremoniji u Francuskoj ambasadi gde mu je uručen Orden umetnosti i književnosti u rangu viteza. Ovo visoko priznanje vođi Orkestra za svadbe i sahrane predala je ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro koja je naglasila njegov veliki doprinos u promociji balkanske muzike u zemlji Ajfelovog tornja, ljubavi i dobrog vina.

- Prvo moram da kažem da je moja supruga Dženana muslimanka, a ja sam ja hrišćanin i Francuska nam se učinila kao pravi dom za nas jer su tamo verske tolerancije na najvišem nivou. U Parizu imamo kuću i u ovom gradu uvek smo se sigurno osećali. Veoma sam ponosan na to što sam dobio ovaj orden od strane tako velike kulturne sredine kao što je Francuska. Kao umetnik i muzičar pripadam jednoj maloj kulturi i sredini naspram njihove. Zato je zaista velika stvar kada tako značajna zemlja odlikuje nekog kao što sam ja – istakao je Bregović tokom svečane ceremonije.

- Neko je jednom lepo rekao da su nagrade kao hemoroidi, na kraju stignu svaku guzicu. To se tako kaže da se ne bi sve preozbiljno shvatilo, ali od srca uživam u ovom momentu. Naravno, orden je lep, ali još je lepše društvo u kojem se nalaziš kada ga nosiš – kaže u svom maniru Goran, kog su iz prvog reda bodrile ćerke Ema (19), Una (13) i Lula (9), koje se nisu trudile da sakriju suze radosnice zbog uspeha svog oca, pa su uspele da rasplaču i svetski poznatog viteza.

- Iako možda tako ne izgledam, i ja sam živo biće, a i vitezovi plaču. Deca su se rasplakala, a kad to vidim, onda... Da budem iskren, moje ćerke ne znaju baš tačno šta njihov tata radi. Rasle su u Francuskoj i nisu svesne ko sam ja. One su prvi put večeras prisustvovale nečemu ovakvom, zato su se i rasplakale pa je i meni bilo teško – ističe Goran, koga su na svečanoj dodeli ordena podržali brojni prijatelji, saradnici i kolege, kao što su Severina Vučković, Alen Islamović, Raka Marić, Adis Gojak, Dajana i Žika Jakšić, Nino Ademović.

Piše: Danilo Mašojević

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.