Francuska ukida akciju „za jedan kupljen proizvod drugi se dobija gratis“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Feb.2018, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska ukida akciju „za jedan kupljen proizvod drugi se dobija gratis“

Francuska planira da ukine prodajnu ponudu hrane da za jedan kupljeni proizvod u supermarketima potrošač drugi dobija gratis, kako bi garantovala bolju zaradu farmerima

Ova mera deo je šireg zakona o hrani i poljoprivredi, koji je predstavljen Vladi, a čiji je cilj regulisanje minimalnih cena hrane i ograničenje rasprodaja u Francuskoj.

Farmeri, koji predstavljaju značajno biračko telo u francuskoj politici, dugo se već žale na rat cena između prodavaca na malo za >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << koji kažu da je dobar za potrošače, ali pogađa proizvođače.

To će biti olakšanje za prodavce na malo koji će moći da smanje marže na druge proizvode i plate bolje proizvođačima, rekao je ministar poljoprivrede Stefan Trave, dodajući da se ovo odnosi samo na hranu.

On je dodao da će zabrana metode da se za jedan kupljen proizvod drugi dobija gratis, koja nije tako česta u Francuskoj koliko u Velikoj Britaniji, pomoći da se smanji bacanje hrane.

Izvor: Nezavisne novine

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.