Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Okt.2020, 13:33

Erik Šmit: Društvene mreže služe ekspanziji stavova idiota i ludih ljudi

Bivši CEO Google-a i njegov krupni deoničar Erik Šmit (Eric Schmidt) na današnjoj konferenciji Wall Street Journal-a je rekao šta zapravo misli o društvenim mrežama, ili barem u što su se one pretvorile

Kontekst u kojem društvene mreže služe za ekspanziju stavova idiota i ludih ljudi nije nešto što smo hteli i što nam je bila namera.“

U tom smislu, porast ekscesa na društvenim mrežama, pod čim je očito mislio na radikalizaciju stavova od govora >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << mržnje do teorija zavere, će po Šmitu verovatno završiti tako da će se u narednim godinama pravila objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama pooštravati.

Ove misli izneo je u okviru komentara tužbe američke vlade protiv Google-a zbog navodnog gušenja konkurencije. O samoj tužbi Šmit smatra da je ona krivo adresirana i promašena.

Google nije tu gde je zbog toga što blokira konkurenciju, već zato što korisnici biraju Google, a ne konkurenciju“.

Generalno, govoreći o neželjenim pojavama na internetu i društvenim mrežama, pogotovo sad kad se šire laži i dezinformacije o korona virusu, Šmit smatra da online industrija sama mora da nađe načina da komunikaciju svede na nivo društveno prihvatljivog i da spreči „idiote i lude ljude“ da imaju pozornicu na kojoj šire svoje neprihvatljive i opasne stavove. U suprotnom, kad-tad će po njegovom mišljenju za regulacijom u tom segmentu posegnuti vlast.

Izvor: SEEbiz / Novi list

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.