Dan bez interneta u svetu koštao bi 43 milijarde dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Nov.2023, 08:37

Dan bez interneta u svetu koštao bi 43 milijarde dolara

Dan bez Interneta u svetu koštao bi 43 milijarde dolara, pokazuju to najnoviji podaci Atlas VPN-a zasnovani na alatu NetBlocks Costs of Shutdown. Iako bi svaka zemlja doživela gubitak, to bi najviše osetile SAD i Kina koje zajedno čine gotovo polovinu tog iznosa.

Naime, da u SAD-u nestane Internet na jedan dan, mnoge privredne aktivnosti bi bile zaustavljene te bi potrošnja i poslovanje bili ozbiljno poremećeni. Iz tog razloga se procenjuje da bi jedan dan bez Interneta u SAD-u koštao >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << oko 11 milijardi dolara.

Kina bi, pak, zbog svoje zavisnosti od proizvodnje i izvoza robe na globalnom nivou, za jedan dan bez Interneta izgubila oko 10 milijardi dolara. Iz Atlas VPN-a napominju da je reč o približnoj brojci, jer nemaju tačnu procenu potencijalnih gubitaka.

Zatim, procenjuje se da bi Ujedinjeno Kraljevstvo izgubilo približno 3 milijarde dolara, Japan 2,7, dok bi gubitak Nemačke za jedan dan bez Interneta iznosio 1,5 milijardu dolara.

Izvor: bug.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.