Izvor: Luftika.rs, 09.Apr.2024, 16:05

Čuvar šume u NP “Fruška gora” udavio povređenog srndaća? Ispituje se odgovornost zaposlenog

Javno preduzeće “Nacionalni park Fruška gora” istražuje odgovornost zaposlenog u čuvarskoj službi za uginuće srndaća na zaštićenom području.
Kako je objavilo Udruženje “Odbranimo šume Fruške gore”, dve planinarke zatekle su se na Fruškoj gori u ponedeljak ujutru kada je automobil naleteo na srndaća pored Paragovskog puta.
Prema njihovim navodima, srndać je bio povređen, ali živ.
Potom je, kako su njih dve rekle Udruženju “OŠFG”, čuvar Nacionalnog parka u njihovom prisustvu udavio povređenog srndaća.
“Iako je dotični možda imao nameru da mu, u najboljem slučaju, kolokvijalno rečeno, ‘skrati muke’, mislimo da metodom davljenja to nikako nije mogao da postigne i da nije imao pravo...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.