Content Showcase pokazao snagu regionalne i evropske TV industrije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Dec.2022, 08:41

Content Showcase pokazao snagu regionalne i evropske TV industrije

Tokom centralnog dela događaja NEM Zagreb 2022, Content Showcase, predstavljen je niz novih TV projekata iz regije i Evrope. Tokom dvosatnog programa predstavljeno je više od 30 naslova, a 16 govornika iz 6 renomiranih kompanija zaintrigiralo je publiku.

• Firefly Productions predstavio je međunarodne projekte Gorilla, Margo Lane Trilogy, Rabies, druge sezone serija Tycoon i No Trespassing te naslove koji će se snimati i predstaviti 2023. godine: The Fall, The Absolute 100, Frust >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i Constatines’s Crossing.

• Joomboos je otkrio šta sledi u njihovoj kreativnoj radionici nakon jako popularnih teen serija Outsiders i Teini dnevnici. Reč je o dokumentarnoj seriji u razvoju, o mentalnom zdravlju Nikole Tesle. Autor je Igor Rudan, inače proglašen najboljim naučnikom na svetu u oblasti psihologije i mentalnog zdravlja. Kroz seriju će gledaoci zaviriti u um jednog od najvećih svetskih genijalaca i pokušati da dođu do odgovora kako je došao do svih otkrića.

• Viaplay Group predstavio je originalni Viaplay Select sadržaj: serije Fenris, The Dreamer, Below, Who Shot Otto Mueller, End Of Summer, The Family, The Beach Hotel, filmovi Gold Run, R.S.V.P., Suedi te non-scripted Natascha Kampusch – A Lifetime In Prison i American Runstone.

Peter Torkelsson, Senior Content Sales Manager, Viaplay Group: „Viaplay Select je inovativan koncept koji partnerima širom sveta omogućava da svojoj publici predstavlje najbolje pripovedače. Viaplay Select je 1. decembra stigao na Pickbox NOW, a samim tim i u sedam novih zemalja. Jako smo ponosni na ovo partnerstvo. Novi sadržaj na Pickbox NOW uključuje kriminalističku fikciju, drame, dokumentarce, zabavni sadržaj, sadržaj za mlade, nordijski noir, sadržaje prepoznate na festivalima i još mnogo toga – postoji sadržaj za svakoga.“

• RTV Slovenija predstavio je svoje hvaljene kriminalističke TV serije koje su oduševile publiku i kritičare te za neke od njih najavio nove sezone: Jezero, Primeri Inšpektorata Vrenka 2 i Trigrad.

• CineLink Drama predstavio je tri dramske serije u razvoju, iz Jugoistočne Evrope: Rumpus, Nighttime i Turkish Ambassador.

• BH Telecom predstavio je čak sedam nadolazećih serija, čime su i na NEM Zagrebu 2022 potvrdili svoju novu ulogu u produkciji dramskih serija: On the Edge of the Reason, Tender, Komar, Prince from LA, I Was Once an Imam, I Know How You Breathe i Kotlina.

Sedin Kahriman, General Manager, BH Telecom: „BH Telecom prolazi kroz uzbudljivo, transformacijsko putovanje. Pre tri godine doneli smo stratešku odluku, prepoznali smo ulogu sadržaja i najavili BH Content Lab – želimo izgraditi najveću domaću platformu za proizvodnju audiovizealnog sadržaja. Otvoreni smo za produkciju na regionalnom i globalnom nivou.“

Usledio je Co-production Networking Lunch na kojem su se okupili brojni nezavisni producenti te predstavnici produkcijskih i televizijskih kuća. Kako bi se dodatno povezali audiovizealni profesionalci, organizovan je privatni ručak kao prilika za što kvalitetniji networking između učesnika sa sličnim poslovnim interesovanjima iz oblasti koprodukcije. Predstavljeni projekti na Content Showcaseu i koprodukcija bili su jedna od aktuelnih tema.

Više informacija pronađite na zvaničnoj web-stranici NEM Zagreb 2022 i NEM Dubrovnik 2023.

New Europe Market

New Europe Market (NEM) zajednički je naziv za niz događaja koje organizuje Mediavision, hrvatska agencija za marketing i televizijsku industriju. NEM se već tradicionalno održava u Dubrovniku, a 2019. godine prvi je put održan i NEM Zagreb posvećen televizijskom stvaralaštvu. Sve informacije o događaju i cenama dostupne su na zvaničnoj stranici NEM Zagreb 2022.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.