Ćirbasters 3.0: kad je tehnologija srela ćirilicu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Jan.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćirbasters 3.0: kad je tehnologija srela ćirilicu

Šesta godišnjica ćiriličkog .СРБ domena biće obeležena skupom „Ćirbasters 3.0“, koji organizuje Fondacija "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS), a na temu svima dostupnih rešenja za jednostavnu primenu ćirilice na Internetu

Datum skupa nije uobičajenog 27. januara, već 23. januara, od 17.30 do 20.00, a mesto održavanja panel diskusije je ICT hub, Kralja Milana 10 (ulaz iz Devojačkog parka), u Beogradu.

Moderator skupa biće Uroš Bogdanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << multimedijalni stvaralac, a učesnici su Olivera Stojadinović, redovni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, Nenad Pantelić, SEO stručnjak, Sibin Grašić, veb developer, Vladimir Marić, direktor preduzeća „Mrežni Sistemi“ i Predrag Milićević, rukovodilac Sektora marketinga i komunikacija RNIDS-a.

Ovog puta „Ćirbasters“ ne razbija mitove i ne suzbija izgovore za nekorišćenje ćirilice na Internetu, već daje praktična rešenja za multilingvalne fontove i tipografske probleme sa srpskim kurzivom, razjašnjava Guglov pogled na dupli sadržaj sajtova i primenu atributa „hreflang“, govori o automatskom preslovljavanju iz ćirilice u latinicu u WordPress-u i Drupal-u, a biće dat i kratak pregled ćiriličkih standarda kroz istoriju.

Kako je „Ćirbasters“ izgledao u prethodna dva izdanja, saznajte na:

– domen.rs/infografik-mitovi-o-cirilici-na-internetu

– domen.rs/infografik-cirbasters- 2

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.