Izvor: Luftika.rs, 03.Dec.2022, 21:16

Čim završim sa ljuljanjem TOG deteta i kupanjem u paruštinama, šaljem ti Bogdanoviću jednu finu tužbu

Kada uživo na RTS-u čujemo čoveka, muškarca da seksističkim rečnikom vređa žene, onda oni koji sede kraj njega treba da reaguju, jer ako ćute slažu se i odobravaju ono što je rekao. S tim u vezi mene zanima da li se voditeljka Dragana Kosjerina slaže sa Radetom Bogdanovićem kada on na vrlo seksitički način saopštava zašto žene fudbalera nisu smele biti u Kataru.
On to ovako kaže:
Sad kad dođu žene, a realno žene fudbalera – na ovu lovu, na ovu paruštinu, to >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je parada kiča. Gde kič dođe tu nema ni sreće ni raspoloženja. Ali ja se nadam da će oni da shvate važnost ove utakmice – rekao je Bogdanović i dodao:
– Ja da sam na njihovom mestu ja bih već večeras ugasio telefone, rekao bih: što ste me zvali – zvali, ja se koncentrišem na utakmicu, ljuljaj to dete, kupaj se u tim milionima i pusti me da igram.
On rekao, oni ćutali. Memedović savio glavu, smeška se. Dragana pravi neke grimase, ali ćuti. Time oboje daju krila bivšem fudbaleru Bogdanoviću da na vrlo prostački, uvredljiv način kaže šta misli.
Da li si Bogdanoviću možda mogao da kažeš da nije dobro da žene budu tu zato što to remeti potrebnu psihičku pripremu pred utakmicu i da se ne slažeš sa odlukom selektora da pusti žene u hotel gde su bili naši fudbaleri, njihovi muževi? Mogao si. Naravno da si mogao, ali onda jel ne bi bio faca koja se eto usudila da na RTS-u kaže uživo šta misli i dobije ogromnu podršku ljudi koji mu aplaudiraju dva dana.
Muškarac koji vređa žene, kakve god da su, je očajan muškarac. A muškarac koji žene svrstava gde im je “mesto” – “idi ljuljaj tamo to dete, kupaj se u milionima” je duplo očajan. I on apsolutno ne zaslužuje aplauz.
Kao ni Memedović, koji je možda mogao da kaže: Nećemo vređati, može sve to da se kaže na drugačiji način.
Ili Dragana, žena, koja je mogla da spreči ovakav rečnik, jer nismo baš društvo gde su muškarci prinčevi koji na belom konju jašu sa svojom ženom sa kojom će srećno živeti do kraja života, već nam je nasilje nad ženama, i fizičko i psihičko u punom jeku. Svaki ovakav govor potpiruje direktno nasilje nad ženama. Jer ih svrstava gde im je mesto, jer ih osuđuje ako urade bilo šta drugo osim da ljuljaju “tamo TO dete”, jer se žena postavlja uz ognjište, jer se konstantno omalovažava i krivi za sve.
Da sam bila na mestu Dragane Kosjerine ne bih oćutala Bogdanoviću, jer ja nikad ne ćutim na seksističke izjave, na vređanje, na korišćenje bljutavog rečnika kada može da se kaže i vrlo profesionalno.
Jesu trebale da budu tamo?
Vrlo verovatno da nisu.
Je li  trebalo da ih Piksi pusti u hotel?
Vrlo verovatno da ne.
Da li im je neophodan mir da bi se pripremili za utakmicu?
Naravno.
Ali sve to se ne govori na način “idi ljuljaju tamo TO dete, parada kiča, kupaj se u milionima”.
Na mestu žena fudbalera, ja bih ga tužila. Pa se na Sudu frljaj  seksističkim izjavama. I ne samo njega, svakoga ko javno vređa, omalovažava, tužila bih. A prstom bih uperila u voditelje koji to dozvole i televiziju koja to dopusti.
Javnost mu kliče: Bravo Bogdanoviću! Zbog čega? Jer je javnost ispranog mozga, iscentrifugirala joj mozak Zadruga, ne može se više ništa saopštiti ljudski, samo krljaj, samo grubo, samo lakat, samo svađa, samo vređanje, samo pljuj, pljuj, pljuj, pa se posle čudi nasilju nad ženama u svim mogućim oblicima.
Ko zna koliko je nasilnika čulo ovu njegovu izjavu pa je u svom nasilničkom umu shvati kao vetar u leđa za svaku ćušku ženi jer se usudila da “ne ljulja tamo TO dete” već se sredila da izađe sa drugaricama. Ne možemo mi nikada znati ko sluša Bogdanovića, pardon bogdanoviće, i kako ovakve i slične izjave okidaju umove pojedinih muškaraca.
Nekima je njegova izjava kul, e neka je neko rekao; meni je jadna, jadan mi je i izostanak reakcije voditelja, sve mi je u vezi sa tim jadno jer nije normalno, jer je nedopustivo.
I ti si sad kao neka faca, Bogdanoviću?
Pa, nisi.
Srozao si se ovakvim izjavama ispod kiča, veruj mi.
Ne bih volela da sam ti supruga ili majka ili ćerka, jer ko ovakve reči izgovara za žene fudbalera, sutra će za neke druge žene.
Meni može da se ne dopada izveštavanje o sandalama Snežane Borjan, da me uopšte ne zanima šta je žena Predraga Rankovića radila pre utakmice, gde je sedela ova ili ona, kakvu su haljinu obukle, kako provode vreme u Kataru, koja ima silikone, kako su se upoznali… mediji guraju ovakve naslove od početka prvenstva. Mene sve to može da nervira, ima važnijih tema, koga briga za cenu kupaćeg, ali to ne sme da bude Bogdanoviću ohrabrenje da grubo vređa žene, kao što ni mini haljina nikada nije poziv manijaku: Aj me siluj.
Da se ja pitam, RTS treba da uputi javno izvinjenje, a da sam žena fudbalera poslala bih mu jednu finu tužbu, kad već imam “paruštine da se u njima kupam”.
Šta te briga kad je Marija imala seks sa svojim mužem i hoće li joj se telo raspasti?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.