Ćerka Milivoja Dimitrijevića o retrospektivi izložbe u njegovu čast

Izvor: Story, 31.Jan.2015, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćerka Milivoja Dimitrijevića o retrospektivi izložbe u njegovu čast

Manekenka Nadežda Dimitrijević zajedno sa porodicom otvorila je retrospektivu izložbe svog oca, beogradskog slikara Milivoja Mila Dimitrijevića.

Foto: Promo

- Veoma sam srećna i zadovoljna što je otvaranje retrospektivne izložbe mog oca proteklo u jednom visoko umetničkom i kulturnom duhu. Galerija ULUS-a bila je ispunjena vedrim bojama i energijom mladih ljudi koji su bili očarani vizantisjkim- srednjovekovnim modelom slikarstva, Milovom inspiracijom, koja i >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << dalje privlači pažnju. Sjajni govor Koste Dimitrijevića  je inspirisao brojne prijatelje i studente pomenutog slikara da nam ispričaju po koju anegdotu iz njihovog zajedničkog rada i druženja. Ogromno interesovanje za izložbu radova Mila Dimitrijevića, ali i Jovana Bjelića, njegovog učitelja, čija je izložba u galeriji SANU, je dokaz da naš narod voli umetnost. - kaže za Story Nadežda Dimitrijević.

- Želim da istaknem posebnu vezu digitalnih inovacija i tradicionalne umetnosti, pa se ovom prilikom zahvaljujem Dušanu Jovoviću koji je posebno osmišljenom animacijom dovršio sliku "Porodica" na radost i ushićenje svih posetilaca.

Porodica Dimitrijević još jedanput izražava duboku zahvalnost svima koji su prisustvovali otvaranju retrospektivne izložbe Milivoja Mila Dimitrijevića i koji će do 10. februara to takođe učiniti.  -kaže Nada

Izvor: Story.rs

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.