Adidas kreirao patike od recikliranog otpada iz okeana

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Jul.2015, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adidas kreirao patike od recikliranog otpada iz okeana

Zagađenje okeana je ogroman problem koji se uporno zanemaruje

Plastični otpad je odgovoran za smrt sto hiljada morskih ptica svake godine, a uticaj plastike na život ispod površine mora je gotovo nepoznat.

Kako bi preusmerio pažnju na zagađenost okeana, Adidas se udružio s organizacijom Parley for the Oceans, koja je osnovana 2013. godine. Zajedničkim snagama su predstavili neobičan projekat – prototip patika čiji je gornji dio napravljen od recikliranog smeća iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << okeana te ilegalnih mreža za lov.

Ponosni smo što nam se Adidas pridružio u ovoj misiji. Dokazali smo kako je smeće iz okeana moguće transformisati u zanimljiv proizvod. – izjavio je osnivač Parleyja Cyrill Gutsch.

Glasnogovornica Adidasa je objasnila kako patike nisu na prodaju. Ipak, tvrdi kako će kompanija od sledeće godine početi da koristi recikliranu plastiku u proizvodnji patika.

Izvor: Lider Press

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.