10 trikova uz koje će lak na vašim noktima potrajati i nekoliko nedelja

Izvor: Story, 21.Jun.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 trikova uz koje će lak na vašim noktima potrajati i nekoliko nedelja

Koliko ste puta nalakirali nokte i za dan-dva vaš lak za nokte se raspao? Kako se to više nikada ne bi ponovilo, donosimo vam 10 saveta uz pomoć kojih ćete maksimalno produžiti vek trajanja manikira

foto: Profimedia

1. Štapić za uši umočite u alkoholno sirće i njime očistite nokte pre nanošenja baznog laka. Tako ćete ukloniti sva prirodna ulja koja bi mogli stvoriti barijeru između nokta i laka.

2. Koristite lepljivi bazni lak. Zahvaljujući njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << lak će bolje prionuti na nokat i biti izdržljiviji.

3. Na vrhove noktiju nanesite dva sloja baznog laka. Vrhovi su skloniji oštećenjima i zbog dodatnog sloja duže će pružati otpor.

4. Nemojte tresti lak za nokte gore-dole. Umesto toga okrećite ga između dlanova. Tako ćete sprečiti stvaranje mehurića i uništiti postojeće. Ako na nokte nanesete lak s mehurićima, on će se brže uništiti.

5. Pazite da lak ne nanesete na kožu oko nokta. Ona podiže lak s nokta i tako povećava verovatnoću da će vam se manikir oštetiti.

6. Ne sušite nokte na toplom vazduhu. Mnogi nakon manikira uzmu fen za kosu, međutim, topao vazduh sprečava sušenje laka. Umesto toga odaberite ventilator ili vrhove prstiju uronite u hladnu vodu.

7. Svaka dva dana ponovno nanesite novi sloj završnog laka. Tako ćete održavati sjaj.

8. Ne perite ruke s antibakterijskim sapunima ili šamponima za dezinfekciju. Oni će isušiti vaše nokte i uništiti završni sloj laka pa zato birajte blage sapune.

9. Svakodnevno nanosite ulje za nokte. Na taj način oni se neće listati i sušiti, ali istovremeno ćete izbeći višak vlage koji negativno deluje na manikir.

10. Nosite rukavice kada perete suđe. Uranjanje noktiju u toplu vodu i deterdžent za pranje suđa najbrži je način uništavanja manikira.

Izvor: Zadovoljna.hr

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.