Izvor: RTS, 12.Dec.2020, 13:03

Zbog loših vremenskih uslova prekinuto traganje za posmrtnim ostacima u Kiževaku kod Raške

Zbog lošeg vremena obustavljeni su radovi na mestu potencijalne grobnice sa više ljudskih posmrtnih ostataka u selu Kiževak kod Raške, izjavio je u Prištini Ram Manaj predsednik komisije kosovske vlade za rasvetljavanje sudbine nestalih osoba.
Radovi su obustavljeni juče, u petak.

Počeli su zvanično prošle nedelje, a pretpostavlja se da se radi o posmrtnim ostacima Albanaca stradalih tokom sukoba 1998. i 1999. godine na KiM.
Od sukoba na Kosovu i Metohiji komisije kosovske i vlade Srbije tragaju za više od 1600 nestalih osoba.
Pogledaj vesti o: Raška,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radovi u Kiževaku obustavljeni zbog loših vremenskih uslova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Dec.2020

Na lokaciji Kiževak kod Raške u Srbiji ekshumirano je četiri do pet posmrtnih ostataka za koje se sumnja da su tela kosovskih Albanaca, rekao je u subotu na konferenciji za novinare u Prištini Arsim (Gërxhaliu) Grdžaljiu, direktor Instituta za sudsku medicinu. On je podsetio da je iskopavanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.