Vučić obišao etno-selo: Najbolje razgovore uvek imam sa vrednim domaćinima naše Srbije

Izvor: B92, 31.Mar.2023, 17:35

Vučić obišao etno-selo: "Najbolje razgovore uvek imam sa vrednim domaćinima naše Srbije"

"Najbolje i najiskrenije razgovore uvek imam sa vrednim domaćinima naše Srbije", objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu.

"Hvala Zoranu Košaninu iz etno-sela Toplin Duše na izuzetnom gostoprimstvu, na tome što čuva tradiciju i naporno radi kako bi cela porodica ostala na imanju, čime svima daje primer", napisao je Vučić u objavi na toj društvenoj mreži.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u okviru posete Raškom okrugu obišao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << selo Pavlica, kao i etno selo i muzej "Toplina duše".

Vučića je ispred etno sela dočekao vlasnik i domaćin etno sela Zoran Košanin i stanovnici Pavlice, a sa predsednikom Srbije su u obilasku i ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i ministar turizma i omladine Husein Memić.

Seosko turističko domaćinstvo "Toplina Duše" nalazi se u selu Pavlica, na oko sedam kilometara od Raške. Sastoji se od porodične kuće, mini zoo vrta i etno muzeja koji čini 11 objekata, starih brvnara sa različitim motivima. Među njima se izdvajaju vodenica sa vodeničkim točkom i žrvnjom, bačija (mlekar), kovačka radionica sa kovačkim mehom, soba sa krevetima i slamaricom, stolarska radionica, nadstrešnica od delova salaša i drugo. Sve brvnare su u svom izvornom obliku, ukrašene predmetima karakterističnim za konkretan objekat, dok porodična kuća služi za smeštaj gostiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić objavio fotografiju nedelje u okviru konkursa Najlepše domaćinstvo Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2023, 09:36

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na Instagramu pobedničku fotografiju za ovu nedelju u okviru konkursa na temu "Najlepše domaćinstvo Srbije", a reč je o fotografiji domaćinstva u Bosilegradu, autorke Marijele Rangelov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.