Tomislav Momirović: Porodične kompanije su motor privrednog razvoja Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 13:26

Tomislav Momirović: Porodične kompanije su motor privrednog razvoja Srbije

Ministar trgovine Tomislav Momirović obišao je tekstilnu fabriku kompanije "Luss Textile" u Raškoj.

- Srbija je zemlja sa bogatom tradicijom u tekstilnoj industriji, a uzimajući u obzir rastuću globalnu potražnju za tekstilnim proizvodima, verujem da naša zemlja ima ogroman potencijal da postane regionalni lider u ovoj industriji, kao i da tekstilna industrija može i mora da bude snažan motor daljeg privrednog razvoja Srbije i regiona - izjavio je ministar trgovine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tomislav Momirović nakon obilaska tekstilne fabrike kompanije "Luss Textile",u Raškoj.

 - U Srbiji danas u 1.600 privrednih društava koje posluju u tekstilnoj industriji radi oko 60.000 ljudi i sa sigurnošću mogu da kažem da se naša tekstilna industrija nalazi u fazi oporavka, a vrednost tekstilne robe koju je Srbija izvezla na ogroman broj svetskih tržišta u prošloj godini iznosila je preko 1 milijarde evra - rekao je ministar Tomislav Momirović.

Uspešno poslovanje domaće porodične kompanije "Luss Textile" odličan je pokazatelj koliko naša zemlja nastavlja da se razvija i da se prilagođava modernim zahtevima tržišta.

- Srbiji su potrebne upravo ovakve porodične kompanije koje direktno doprinose povećanju životnog standarda, smanjenju nezaposlenosti i smanjenju sive ekonomije. Vlada Republike Srbije će uraditi sve što je u njenoj moći kako bi podržala njihov razvoj. Nastavićemo da pregovaramo sa našim prijateljima u svetu, ali i u regionu, kako bi otvorili nova tržišta za domaće kompanije i plasman njihovih proizvoda - naglasio je ministar Momirović.

Ministar Momirović je dodao da će izgradnjom nove fabrike kompanije "Luss Textile"  u Кruševcu ta kompanija zajedno sa već postojećim fabrikama u Raški i Vlasotincu postati najveći domaći i regionalni proizvođač sa više od 1.000 zaposlenih i proizvodnjom od oko milion odevnih predmeta godišnje.

Ministar Momirović se zahvalio generalnom direktoru kompanije "Luss Textile" Savi Mitroviću na gostoprimstvu kao i ambasadoru Italije u Srbiji Luki Goriju na podršci koju pruža u jačanju ekonomskih veza između naše dve zemlje.

 - Još jedan važan aspekt ove posete je naglasak na jačanju spoljnotrgovinske saradnje između Srbije i Italije. U prošloj godini obim robne razmene između Italije i Srbije dostigao je rekordnih 4,6 milijarde evra. Italija je jedan od najznačajnijih trgovinskih partnera Srbije, a ova poseta dodatno osnažuje veze između naših privrednih sektora. Кroz dijalog i saradnju, otvaramo nove mogućnosti za unapređenje trgovine, investicione saradnje i poslovnih odnosa između Italije i Srbije - zaključio je ministar Momirović.

Obilasku tekstilne fabrike kompanije "Luss Textile" u Raškoj prisustvovao je i predsednik opštine Raška Nemanja Popović.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Momirović: Srbija može da bude lider u regionu u tekstilnoj industriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2023

Ministar trgovine Tomislav Momirović posetio je danas tekstilnu fabriku kompanije "Luss Textile" u Raški i istakao da je Srbija zemlja sa bogatom tradicijom u tekstilnoj industriji i da bismo mogli da postanemo lider u regionu u toj grani privrede.  

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.