Sušičani startovali pobedom u Ribnici i učvrstili lidersku poziciju

Izvor: KGsport.info, 18.Mar.2019, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sušičani startovali pobedom u Ribnici i učvrstili lidersku poziciju

Fudbaleri Sušice na startu prolećne polusezone osvojili važne bodove u trci za prvo mesto Utakmicama 14. kola, ovog vikenda startovao je prolećni deo prvenstva u Šumadijsko-raškoj zoni. Sušica je na prolećnoj premijeri zabeležila minimalnu pobedu na gostovanju Karađorđu u Ribnici, nadomak Kraljeva, zahvaljujući pogotku Vladimira Božovića sa bele tačke. Fudbaleri Vodojaže izgubili su u Raški od Baneta sa ubedljivih 0:4, a Šumadija 1903 od Apolona 2018 u Kovačima >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << sa minimalnih 0:1.
Ekipa Sušice, i pored problema koji je prate u vezi sa korišćenjem stadiona usled požara u službenim prostorijama, čije je renoviranje u toku, rezultatski je uspešno startovala u prvom prolećnom kolu. Sušičani su gostovali u Ribnici, gde su savladali „fenjeraša“ Karađorđa sa 1:0. Iako je to bio susret prvoplasiranog i posledmjeg tima na tabeli, gledaoci nisu videli očekivanu igru. Lider je odigrao toliko koliko mu je bilo dovoljno za pobedu, a domaći tim bez pravih šansi. U izjednačenoj igri, uglavnom na sredini terena, i u pojedinim momentima gruboj igri domaćina, Sušičani su uspeli da realizuju jednu od retkih šansi u prvom poluvremenu. U 44. minutu jedna akcija Kragujevčana, u kaznenom prostoru domaćina, po oceni sudije Aleksandra Nikolića iz Lajkovca nepropisno je zaustavljena i dosuđen je penal u korist Sušice. Siguran sa jedanaest metara bio je Vladimir Bata Božović, koji je savladao golmana Ribničana Stanojevića.
Vladimir Bata Božović sa bele tačke doneo je Sušici bodove Očekivalo se da će ovaj pogodak probuditi strelce Sušice i da će lider lako doći do pobede. Međutim, dešavanja na terenu pokazala su da su obe ekipe odigrale ispod očekivanja, iako je lider na tabeli pokušavao da opravda poziciju na tabeli. Izuzev dva udarca Stefana Božovića iz prekida u prvom poluvremenu, odnosno Baroša pred sam kraj susreta, gledaoci nisu mogli da budu zadovoljni prikazanom igrom, iako je ovaj susret bio važan za obe ekipe. Nezadovoljni gledaoci pred kraj utakmice ubacivali su na teren, kako je konstatovao delegat u zapisniku, sitne predmete, zbog čega je kratko utakmica bila i prekinuta.
KARAĐORĐE (Ribnica) – SUŠICA  0:1 (0:1)
Stadion: SC „Predrag Matić Mare“ u Ribnici.
Gledalaca: 400.
Sudija: Aleksandar Nikolić.
Pomoćnici: Slobodan Vuletić, Dušan Nešić (svi iz Lajkovca). Strelac: V. Božović iz jedanaesterca u 44. minutu.
Žuti kartoni: Stojanović, Stanojević (Karađorđe), Filipović, Lepović (Sušica).
KARAĐORĐE: Stanojević, Radosavljević, Andrić, Šarac, Lazić (od 55. Bunjak), Sazdov (od 88. Ivanović), Stojanović (od 62. Marković), Urošević, Vujisić, Bižić, Janković.
SUŠICA: Veličković, Kukić, Filipović, Lepović, Baroš, S. Božović, Krstić (od 71. Erić – od 74. Marković), Đorđević (od 62. Simić), Živadinović, V. Božović, Ljubisavljević.
Šumadija 1903 je u subotu gostovala u Kovačima kod Kraljeva, gde je izgubila od domaćeg Apolona minimalnim rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Jevtović u 9. minutu.
Mnogo lošije prošla je Vodojaža u Raški. Primila je četiri pogotka u susretu sa ekipom Bana, a nije postigla nijedan, što predstavlja neprijatno iznenađenje za iskusnu ekipu iz Grošnice.
Zahvaljujuči pobedi Šumadije u duelu sa Slogom u Toponici od 2:0, Sušica je uvećala prednost u odnosu na Kraljevčane na sedam bodova.
I pored poraza, Vodojaža je zadržala četvrto, a Šumadija 1903 peto mesto na tabeli.
U narednom, 15. kolu Sušica će u subotu, u Grošnici dočekati ekipu Bana iz Raške, a na istom igralištu dan kasnije Vodojaža će ugostiti Novi Pazar 1928. Na Bubnju će se sastati imenjaci Šumadija 1903 i Šumadija iz Toponice.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.