Šumadija 1903 završila jesenju polusezonu pobedom (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 18.Nov.2018, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumadija 1903 završila jesenju polusezonu pobedom (FOTO)

Fudbaleri Šumadije 1903 pobedom protiv Gruže osigurali petu poziciju na tabeli

U poslednjem kolu jesenje polusezone u Šumadijsko-raškoj zoni, podmlađeni tim Šumadije 1903 na Bubnju je pobedio drugoplasiranu Gružu sa minimalnih 1:0 (0:0) i tako zadržao petu poziciju na tabeli. Sušica je u Toponici savladala Šumadiju sa 4:1 i osigurala titulu jesenjeg prvaka, a Vodojaža je izgubila (0:1) od Karađorđa u Ribnici.
U jednoj od najboljih igara ove sezone ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Šumadije 1903 danas je na zatvaranju prvog dela prvenstva u Šumadijsko-raškoj zoni savladala borbenu i iskusniju Gružu pogotkom Miloša Đorđevića u 64. minutu. Bio je to susret u kome je viđena „muška“ igre. Gružani su odigrali čvrsto u odbrani, preskačući dugim loptama sredinu terena, ali su mnogo oklevali pred golom Nemanje Nastića, tako da nisu uspeli da postignu gol, iako su došli u Kragujevac sa željom da posle poraza od Vodojaže i Sušice zabeleže prvu pobedu u Kragujevcu. Međutim, izabranici trenera Miljana Terzića pokazali su samo borbenost i želju za pobedom, ali ne i efikasnost.
Fudbaleri Šumadije 1903 sa petoricom mladih igrača i bez prvotimaca Kneževića i Aleksića odigrali su borbeno, napadački i stvorili više šansi od protivnika, od kojih su jednu i iskoristili, što je bilo dovoljno da zabeleže pobedu.
Igrači Gruže (beli dresovi) i Šumadije 1903 pre početka utakmice na Bubnju
U prvom poluvremenu po dve povoljne prilike na obe strane ostale su neiskorišćene. Početak je pripao Gružanima, koji su u drugom minutu iz slobodnog udarca preko Aleksandra Marića pripretili, ali je lopta završila pored same stative. Pet minuta kasnije isti igrač, koji je ranije nosio i dres Šumadije 1903, mogao je da iskoristi nesporazum u odbrani domaćina, došao do lopte, ali je golman Nastić na ivici peterca zastavio njegov šut.
U 18. minutu ofanzivni Ljubo Nenadić, koji je danas dosta pretrčao iako je najstariji u redovima zonaša sa Bubnja, na ubačenu loptu dobro je reagovao, ali je golman gostiju Stefan Milošević prvi stigao do lopte i sprečio vođstvo domaćina. Pet minuta pre odlaska na odmor dobru priliku za gol imao je i bek Šumadije 1903 Ivan Živanović, koji je u velikoj gužvi u petercu Gruže odbijenu loptu od golmana glavom u padu poslao pored stative, pa se prvo poluvreme ipak završilo bez pogodaka.
U nastavku utakmice igrači Šumadije nastavili su sa brzom i agresivnom igrom, što im se isplatilo. U 64. minutu Nenadić je izveo udarac iz ugla sa desne strane, a na drugoj stativi najbolje se našao Đorđević i glavom u padu sa dva metra loptu ubacio u mrežu, čime je doneo domaćinu toliko priželjkivano vođstvo od 1:0, dovoljno za pobedu u susretu sa iskusnijom Gružom.
Miloš Đođević pogotkom je obezbedio još jednu vrednu pobedu Šumadije 1903
Ovaj pogodak kao da je dao krila mladićima Šumadije 1903 koji su nastavili sa pritiskom na gol Gružana u želji da dupliraju prednost i osiguraju pobedu. Međutim, čvrsta odbrana gostiju sa štoperima Markovićem, Maslakom i Živančevićem nije dozvolila drugi pogodak.
U finišu utakmice Gružani su krenuli na sve ili ništa i prelazili su često na polovinu domaćina, ali su brzi igrači kragujevačkog zonaša preko krilnih pozicija pretili protivniku. Odbrana Šumadije 1903 dobro je obavila zadatak i sačuvala minimalnu prednost.
Arsenije Kočanović (6) u duelu s kapitenom Gruže Aleksandrom Aleksićem
Pred kraj utakmice na Bubnju obe ekipe ostale su sa po desetoricom igrača na terenu, jer je sudija Nikola Paunović iz Kraljeva, na čiju su arbitražu igrači oba tima imali primedbe, zbog dve javne opomene prvo isključio rezervistu Savića iz redova domaćina, a minut kasnije i štopera gostiju Živančevića, ali to nije uticalo na promenu rezultata.
ŠUMADIJA 1903 – GRUŽA 1:0 (0:0)
KRAGUJEVAC
Igralište: Bubanj
Gledalaca: 50.
Sudija: Nikola Paunović.
Pomoćnici: Nebojša Strahinjić, Ranko Stojanović (svi iz Kraljeva).
Strelac: Đorđević u 64. minutu.
Žuti kartoni: Kočanović, Đorđević (Šumadija 1903), Veljović (Gruža).
Crveni kartoni: Savić u 87. (Šumadija 1903) i Živančević u 88. minutu (Gruža).
ŠUMADIJA 1903: Nastić, Živanović, Slavković, Vranić, Milosavljević, Kočanović, Stefanović, Šapić, Aničić, Đorđević (od 83. Savić), Nenadić (od 90. Milojević).
GRUŽA: Milošević, Maslak (od 76. Stanković), Marković, Živančević, Obradović, Aleksić, Veljović (od 81. L. Marić), A. Marić, Mijailović, Jevtović, Savić.
Fudbaleri Sušice danas su trijumafalno završili ovu polusezonu ubedljivom pobedom u susretu sa Šumadijom u Toponici 4:1. Tri pogotka postigao je najbolji strelac Živadinović u 14, 44. i 58. minutu, a u listu strelaca upisao se i Filipović u 51. minutu. Jedini pogodak za domaćina postigao je Dimitrijević iz penala u 54. minutu.
Ekipa Sušice jesenji prvak Šumadijsko-raške zone pre utakmice u Toponici (Foto: FK Sušica)
U ostalim susretima 13. kola Šumadijsko-raške zone postignuti su sledeći rezultati: Karađorđe (R) – Vodojaža 1:0, Apolon 2018 – Sloga (KV) 0:1, Bane – Polet (R) 0:1, Novi Pazar 1928 – Real 3:0, Goč – Trepča 2:1.
Sušica je jesenji prvak sa 31 osvojenim bodom, drugo mesto pripalo je Slogi sa četiri boda manje, Gruža je treća sa 24, Vodojaža četvrta sa 23, a Šumadija 1903 je nakon današnje pobede sa 22 boda zadržala petu poziciju na tabeli. Šumadija iz Toponice sa 11 bodova pala je na pretposlednje mesto i ima tri boda više od Karađorđa iz Ribnice na poslednjem 14. mestu.
Tekst i foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.