Srpska pravoslavna crkva za vikend proslavlja dva važna jubileja

Izvor: Večernje novosti, 06.Sep.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska pravoslavna crkva za vikend proslavlja dva važna jubileja

U nedelju, u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla sa početkom u 9 časova, biće služena Sveta arhijerejska Liturgija koju će predvoditi Patrijarh srpski Irinej Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska sutra i prekosutra, proslavlja dva velika jubileja: hiljadu godina od prvog pisanog spomena Raške Eparhije i osam vekova samostalnosti SPC.Episkop raško-prizrenski Teodosije pozvao je vernike da saborno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << proslave ova dva značajna jubileja u Novom Pazaru, koji je kolevka srpske države, javlja Kosovo online.PROČITAJTE JOŠ - Kosovski teroristi hteli da udare i na DečaneU Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla sa početkom u 17 časova episkop Teodosije će sa arhijerejima služiti Večernju službu, nakon koje će u 18 sati biti održana Svečana akademija.U nedelju, u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla sa početkom u 9 časova, biće služena Sveta arhijerejska Liturgija koju će predvoditi Patrijarh srpski Irinej.Petrova crkva kod Novog Pazara u Rasu predstavlja najstariji spomenik crkvene arhitekture na prostoru Srbije i prvobitno je sedište raške episkopije. Crkva se nalazi 2 kilometra severno od centra Novog Pazara, a prema do sada poznatim pisanim izvorima potiče iz 8. veka, ali je verovatno i starijeg datuma.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Najava događaja za subotu, 7. septembar 2019. godine

Izvor: Capital.ba, 07.Sep.2019, 07:00

REPUBLIKA SRPSKA VIŠEGRAD/STARI BROD – Obilježavanje 77 godina od stradanja više od 6.000 Srba u Starom Brodu i Miloševićima koje su ubile ustaše Jure Francetića. Obilježavanju će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković, ministar rada...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.