Sneg, vetar i smetovi napravili probleme na Pešteru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 10:57

Sneg, vetar i smetovi napravili probleme na Pešteru

Snežni nanosi i jak vetar u Raškoj oblasti blokirali su nekoliko putnih pravaca. Juče je za saobraćaj bio zatvoren tzv. golijski put, a sada su u blokadi dva putna pravca koja vode ka Goliji iz Novog Pazara i iz Raške. Smetovi su bili visoki i po tri metara.

Mašine JP "Novi Pazar – put" rade na raščišćavanju blokiranih putnih pravaca i do kraja dana očekuje se da i ti putevi budu prohodni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Senad Ibragić iz tog preduzeća kaže za RTS da je tzv. golijski put jučebio blokiran zbog jakog vetra i smetova.

"Ovde je sneg počeo da pada još u ponedeljak praćen jakim vetrom i padao je sneg skoro 24 časa s tim što je vetar pojačavao intenzitet, tako da smo juče ujutru negde oko 3 sata sagledali situaciju i videli da se pogoršava i u tom momentu smo doneli odluku da je najbezbednije za sve učesnike u saobraćaju da se zatvori put", navodi Ibragić.

Ističe da je vetar duvao tako da je stvorio "snežnu zavesu" i da se u nekim momentima nije videlo ništa na putu.

"Ovo je karakteristično mesto, sneg kao da prosipa samo ovde na putu. Vetar uglavnom duva iz pravca Golije i nanosi sneg", dodaje on.

Ukazuje da je situacija bila slična 2020. godini i da su zbog toga brzo reagovali.

"Zatvorili smo saobraćaj da nam se ne bi ponovila 2020. godina kada je bilo sedamdesetak vozila u nanosima na ovom putnom pravcu", istakao jeIbragić.

Navodi da nije bilo zavejanih vozila.

Kada je reč o tome kakvo se vreme očekuje narednih dana, kaže da bi prema procenama meteorologa danas trebao da stane vetar, ali da je to mesto nepredvidivo.

"Mo problema imamo i dalje na Goliji gde duva jak vetar. Sinoć smo pokušali da probijemo i taj putni pravac od Golije ka Novom Pazaru, ali vetar nam nije dozvoljavao. Jutros smo ponovo krenuli i nadamo se da ćemo u toku dana i to osposobiti za odvijanje saobraćaja", poručuje Ibragić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.